- Disse paljettene er faktisk fra i går, forklarer Marie Jacobsen.

Vi møter henne inne på festivalområdet på Pstereo, like etter åpning fredag ettermiddag.

Marie Jacobsen har også opplevd glittertrenden på andre festivaler, men det er første gang hun bruker paljetter under Pstereo. Foto: Helene Mariussen

- Har du sovet med det på i natt?

- Nei, jeg danset så mye til Kraftwerk i plaskregnet på torsdag, at det begynte det å løsne litt. Men limet fungerte heldigvis også i dag, forklarer hun. Selv er hun på Pstereo for femte år på rad.

- Det er deilig å kunne pynte seg med litt paljetter, slik at du ikke behøver å ha på så mye sminke. Det er mange som kikker på meg, men det gjør ikke noe. Det er kult når det er flere som har det på også.

Frisørsalong for første gang

For aller første gang er en frisørsalong til stede på Pstereo, der de tilbyr styling, fletter, paljetter og glitter til festivalpublikummet. Det har satt sitt glitrende preg på årets festival.

Monika Berge, Elisabeth Rendal og Ellen-Kristine Heimersen fra Coma Frisør har hendene fulle fredag ettermiddag.

- Vi har jobbet med å få være med på Pstereo i flere år, vi har maset lenge. I år klaffet det, og derfor går vi «all in», forklarer Monika Berge.

Coma Frisør har sin egen stand under Pstereo, som første frisørsalong i festivalens historie. Foto: Helene Mariussen

Det er ennå tidlig fredag, men det er en jevn strøm med folk som stikker innom teltet for å få tilført litt glitter og paljetter til antrekket. Frisørene bruker eco-glitter som ikke er laget av plast, men som naturlig vil brytes ned i naturen. Som grønn salong passer de inn i festivalens fokus på miljø.

Blomsterkranser har lenge vært en vinner når det kommer til festivalmote, men i år er det altså glitter, fletter og paljetter som gjelder.

- Nå har vi ikke hatt værgudene helt på vår side så langt, så vi får holde oss til glitter i ansiktet og håret. Det er et skikkelig blikkfang, og noe mange legger merke til, sier Berge.

Også frisørene selv glitrer både i hår og ansikt. Her blir Monika Berge stylet av kollega Elisabeth Rendal. Foto: Helene Mariussen

- Hvem er det som kommer innom?

- Det er både menn og kvinner i alle aldre. Torsdag tok det litt lengre tid før karene kom, men det kan ha sammenheng med at alkoholinntaket øker utover kvelden også, ler frisøren.

- Mange føler de kan ta det litt lenger på festival, både når det gjelder hår, klær og sminke.

- Trolig første og siste gang

Like etterpå finner vi Hans Bremset i stylingstolen. Han har paljetter i kinnene, og skal også få et glitrende sølvskjegg.

- Jeg gjør det litt for å provosere, og å pirke borti det som er vanlig og A4. I tillegg er det min siste ferieuke, så hvorfor ikke avslutte litt skikkelig?

Hans Bremset slår på stortromma i sine siste feriedager, og velger både paljetter og glitter. Foto: Helene Mariusseen

Han forteller at han er på Pstereo med en hel gjeng, men at han trolig blir den eneste med glitrende skjegg denne kvelden.

- Dette er første gang, og sikkert den siste også, smiler han.

Både Monika Berge og Elisabeth Rindal trår til med glitter og spray. Etter kort tid er glitterskjegget ferdig, og Bremset får ta seg en titt i speilet.

- Hva synes du?

- Jeg er fornøyd, selv om det kanskje ble litt «overkill».

Hans Bremset ble fornøyd med resultatet - selv om han tipper at dette blir første og siste gang med glitterskjegg. Foto: Helene Mariussen

Sandra Salberg har også kastet seg på glittertrenden under festivalen. Først får hun flettet håret, og så bestemmer hun seg for rosa og lilla glitter i hårskillet.

- Det er artig med litt glitter, det er så sjeldent man gjør noe sånt til vanlig. Om det er en ny festivaltrend vet jeg ikke, men fint er det.

Sandra Salberg gikk både for fletter og glitter. Foto: Helene Mariussen

Selv er hun på Pstereo alle tre dagene, og etter Sigrid og Cezinando på torsdag, ser hun spesielt fram til Gåte fredag og Aurora på søndag.

- Hva gjør du med glitteret når du kommer hjem?

- Jeg må kanskje dusje? Det har jeg faktisk ikke tenkt på! utbryter hun og ler.