Kristin Davis er blitt møtt med en bølge av ondsinnede kommentarer i forbindelse med strømmeserien «And Just Like That», som er fortsettelsen av «Sex og singelliv»-universet.

– Når det er ditt ansikt som diskuteres kan det virkelig gjøre vondt, sier hun til TT.

Støtter streiken

I 25 år har man kunnet se Kristin Davis som Charlotte York i TV-serien «Sex og singelliv», og nå altså i oppfølgeren «And Just Like That», som er inne i sin andre sesong.

Men innsatsen der får hun ikke lov til å snakke om – på grunn av streiken som foregår blant Hollywoods skuespillere og manusforfattere. Skuespillerne ønsker blant annet bedre lønnsvilkår i en bransje som har forandret seg mye etter strømmetjenestenes inntog.

Selv om Kristin Davis sier hun ble «sjokkert» av beskjeden om at de ikke engang fikk skrive om serien i sosiale medier, stiller hun seg bak streiken som skuespillernes fagforbund Sag-Aftra organiserer.

Hun er også nøye med å påpeke at hun selv tilhører de heldig stilte, men forteller om venner som ikke tjener tilstrekkelig til å kvalifisere seg til helseforsikringer.

– Det må skje en forandring. Trenden har gått i retning av å jakte gevinst til selskapene, men som aldri når ned til dem som bare trenger å kunne tjene en grunnleggende lønn, sier Hollywood-stjernen.

– Som skuespiller vil du alltid bli gransket, og vi snakket om det på forhånd siden vår gamle serie fremdeles vises på TV, sier Kristin Davis om det å stille i oppfølgeren «And Just Lke That» mange år senere. Foto: HBO

Skjønnhetshets overrasket

Noe annet Kristin Davis gjerne vil – og kan – snakke om, er den skjønnhetshetsen og hånen som rammet henne og skuespillerkollegene Sarah Jessica Parker og Cynthia Nixon i forbindelse med «And Just Like That».

– Som skuespiller vil du alltid bli gransket, og vi snakket om det på forhånd siden vår gamle serie fremdeles vises på TV. Da var vi 30-ognoe, nå er vi 50-ognoe, så det blir en opplagt sammenligning. Men jeg forventet ikke så mye kritikk mot oss tre, sier hun.

I flere intervjuer med internasjonale medier har Kristin Davis vært åpen om flommen av ondsinnede kommentarer hun har mottatt i sosiale medier. Blant annet om leppene sine etter at hun har foretatt skjønnhetsinngrep ved hjelp av såkalte fillers.

– I sosiale medier har alle meninger, og det er kjempebra. Men det har også gjort det verre. Det som jeg sa tidligere vil jeg si for å fortelle at jeg er et menneske, og at jeg faktisk hører hva dere sier. Kritikken kan gjøre riktig vondt.

Kristin Davis stilte i kjennemerket høye hæler også på brosteinen i Göteborg på vei inn til prisutdelingen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB

Gjev pris

Kristin Davis var tidligere denne måneden på lynvisitt i Göteborg for å motta hederspris en The Perfect World Foundation Award, som deles ut til en person som har bidratt til å bevare planetens ville dyr og natur. Den fikk hun overrakt av hertuginnen av York, Sarah Ferguson.

58-åringen har nemlig én stor lidenskap i livet i tillegg til sine to barn, nemlig utrydningstruede elefanter. Hun stiller opp for Sheldrick Wildlife Trust i Kenya.

– Det er alltid litt flaut å ta imot en pris. Men jeg er glad for at det handler om mitt arbeid for elefanter, som jeg elsker så høyt. Dyr og miljø er selvsagt viktig for oss alle, og det kan være vanskelig å snakke om det på en måte som ikke virker avskrekkende. Men vi må alle anstrenge oss og gjøre noe.

Her laster Kristin Davis opp beslaglagt elfenben i USA for at det skal ødelegges – et av tiltakene mot tyvjakt på elefanter. Foto: AP

Fakta: Kristin Davis

Født: 1965, Boulder, USA.

Bor: Los Angeles.

Yrke: Skuespiller.

Roller i utvalg: «Melrose Place» (TV-serie, 1995–1996), «Sex and the City» (TV-serie, 1998–2004), «Sex and the City» (film, 2008), «Sex and the City 2 (film, 2010), «And Just Like That» (TV-serie 2021–).

Ellers: Goodwillambassadør for UNHCR og har siden 2009 jobbet med Sheldrick Wildlife Trust for å øke bevisstheten om illegal tyvjakt på elefanter, og for å beskytte foreldreløse elefantunger i Kenya.