– Dette har vært helt ekstremt gøy, sier Peder Elias Eriksrud Kjørholt til Adresseavisen på Facetime. Han befinner seg på andre siden av jordkloden for øyeblikket. Nærmere bestemt Sør-Korea. Han har laget ville tilstander blant fansen sin.

25-åringen er opprinnelig fra Trondheim, men bor nå i Oslo.

– Større enn Harry Styles

Før han dro av gårde så hadde Peder Elias blitt streamet cirka 450 millioner ganger, og da i hovedsak på plattformer annet enn Spotify. Ifølge Sony Music Norway har han solgt til seks ganger platina i Korea.

– Korea er verdens sjette største musikkmarked, og det er ikke vanlig at vestlige artister gjør det så godt som Peder Elias gjør. En sammenligning min koreanske kollega kom med, var at Peder faktisk er langt større enn Harry Styles, sier Elisabeth Riksen i Sony Music Norway.

Han kom ut med debutalbumet «Love & Loneliness» i vår og selv om han har vært etablert som artist i Norge siden 2018, er han ifølge plateselskapet superstjerne i Asia.

– På grunn av koronapandemien har jeg ikke fått kommet meg av gårde til Asia før nå, sier han.

Det var kaotiske tilstander på flyplassen. Foto: sony music norway

– Bestilte livvakter

9. oktober landet han endelig i Sør-Korea.

– Jeg ble møtt av en svær gjeng med fans allerede på flyplassen. Det var utrolig artig, som et eventyr, sier han.

Peder Elias forteller at han hadde forventninger om at det skulle være litt annerledes enn i Norge, men ble likevel tatt på senga.

– Da jeg skulle lande, var det bestilt livvakter. Det sto koreanere overalt med gaver. De er veldig høflige, og det skal mye til for at de blir helt spinnville, men livvaktene var der for å sikre at ingen skulle miste det helt, sier han.

Livvaktene fikk også jobben med å eskortere Peder Elias til bilen.

– De holdt orden i flokken. De følger jo etter som en søt gjeng med minions (små skapninger fra «Grusomme meg»-filmene, journ. anm.), forteller han videre.

Uansett hvor han går, får han gaver fra fansen. Foto: sony music norway

800 fans dukket opp

10. oktober fikk han delta på festivalen Slow life slow live i Seoul.

- Det var sykt artig å få spille foran 10 000 koreanere og jeg fikk også spille på samme scene som noen av mine forbilder, sier han.

Peder Elias har et tett program den måneden han er i Korea. Det er flere konserter, TV-opptredener og mye intervjuer med kjente magasin som GQ Magazine og Rolling Stone. Innimellom slagene skriver han ny musikk.

Mens han var i Seoul gjorde han en såkalt «busking»-konsert. Det er veldig vanlig at artister annonserer konsert på Instagram bare noen timer før det skjer på et offentlig sted. Peder Elias fortalte fansen at han skulle dukke opp på Hongdae.

– Det er en pop-up-konsert. Jeg fikk vite at det var vanlig at mellom 30 og 60 personer dukket opp, men da jeg kom ut av bilen var det 800 fans som var klare for å høre på meg, sier han. Noen hadde ventet i 2–3 timer for å se trønderen.

Han trekker frem dette minnet som det artigste hittil.

– Det ble så intimt og fint. Jeg kunne endelig stå rett foran fansen og snakke med dem, forteller han.

Peder Elias gir fansen en selfie. Foto: sony music norway

Etter at den 45 minutter lange konserten var ferdig, så ble det helt kaos ifølge nettstedet 730.no.

– Det gikk jo helt over stokk og stein når vi skulle tilbake i bilen etter vi var ferdig. Både jeg og teamet ble fullstendig overfalt fra alle kanter på et tidspunkt der , fortalte Peder Elias til nettstedet.

Truer med å ta passet

Peder Elias har ingen god forklaring på hvorfor koreanerne har trukket ham til sitt bryst.

– Jeg elsker koreanerne. Denne fankulturen matcher så bra med min personlighet.

– Hva har dette å si for karrieren din?

– Det har stor betydning. Jeg skal ikke lyve, men Korea er det vi prioriterer mest nå. Norge henger litt etter.

– Jeg bor jo i Norge og det hadde vært artig å slå skikkelig igjennom her også. Men jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn. Her er blå øyne og brunt hår eksotisk. De kjøper hele pakka bedre enn hjemme, sier han.

Koreanerne har allerede truet med å stjele og brenne passet til Peder Elias for å sikre at han blir værende i landet.

– Fankulturen er noe helt annet enn i Skandinavia. I Norge er det ingen som sier at de er fan av deg. Koreanerne blir så ekstremt engasjert. De vil ikke være utro mot Peder Elias og høre på annen musikk engang.

9. november setter han seg på flyet hjem. Om det blir overvekt i bagasjen vites ikke, men dersom gavene fortsetter å bli øst over trønderen, er det ikke utenkelig.