– Vi ønsker å ha en bra kveld, samtidig som vi håper at vi kan senke skuldrene litt for folk som ikke kjenner sjangeren, sier Bjørn Ravlo-Leira til Trd.by.

9. september arrangeres festivalen Aftenrøde på Byscenen. Arrangørene er studenter ved NTNU, og gjør dette frivillig. Noe lignende har de aldri gjort før, men teknomiljøet er de godt kjent med.

NTNU-student Bjørn Ravlo-Leira. Foto: Lisa Pedersen

Vil løfte kulturtilbudet

Sammen med Daniel Gjævran, Fabian Vold og Solveig Grendahl Vold, skal Ravlo-Leira arrangere den nye elektronika-festivalen på Byscenen.

Innimellom Pstereo, Festningen og Uka klarte arrangørene endelig å finne et tidspunkt som passet.

– Vi vil løfte kulturtilbudet i Trondheim, sier Ravlo-Leira når vi møter han på Byscenen.

Resultatet blir et seks timer langt arrangement med musikk uten stopp. Til sammen står tre norske artister på scenen. Alle har røtter tilbake til Trøndelag.

– Vi vil vise at man ikke trenger et stort produksjonsselskap for å sette opp noe på en større scene. Målet er at vi vil inspirere andre til å lage noe vi synes er kult senere.

Foto: Lisa Pedersen

Skepsis til miljøet

I dag er utestedet «Lokal» det eneste utestedet hvor man kan høre elektronisk musikk ute. Dette i tillegg til private arrangementer, som for eksempel Sjakkrave-festivalen på Festningen i august.

– Vi vet det finnes mange som vil høre på denne musikken. I Europa er tekno og elektronika uten tvil sjangeren som tiltrekker seg flest folk. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være sånn i Norge og, sier han engasjert.

Studenten har ikke opplevd det som krevende å få arrangert et elektronika-arrangement, men han skjønner godt at mange er skeptiske til miljøet.

Foto: Lisa Pedersen

– Det er et miljø som er fremmed for mange. Da hjelper det ikke å høre om grotte-raver, som går over styr. Det er et miljø hvor flere ruser seg på andre ting enn alkohol, men på et slikt arrangement håper jeg folk skjønner at det ikke er nødvendig.

På arrangementet er det nulltoleranse for andre rusmidler enn alkohol. Ravlo-Leira synes det er en ukultur i miljøet.

– Jeg håper jeg kan bidra til å være et ansikt utad, og at folk respekterer meg nok til å ikke ødelegge.

Har gitt mersmak

9. september står elektronika-duoen Fochs Koshka, Might be Twins og DJ-en Takt på scenen. Kapasiteten er 600 personer, og Ravlo-Leira er usikker på hvor mange billetter det er solgt per nå.

– Jeg skal være ærlig å si at dersom vi selger 600 billetter så blir jeg overrasket, sier han med et smil og legger til:

– Det kan bli litt trangt og, men det er et luksusproblem.

Dette er første gang han og medarrangørene arrangerer noe. Det har allerede gitt NTNU-studenten mersmak.

– Det er kjempegøy å arrangere. Om vi ser at det funker å arrangere ting for teknomiljøet, så hvorfor ikke gjøre det igjen, spør Ravlo-Leira.

Foto: Lisa Pedersen

Musikken henger litt bak

En av årsakene til dét er at arrangørene ønsker å møte den økende etterspørselen etter elektronisk musikk i Trøndelag.

– Musikken henger per dags dato litt bak, noe som ikke samsvarer med etterspørselen. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier han og legger til:

– Jeg tror veldig mange kan ha glede av det. Det skiller seg fra andre sjangre, og gjør at man kommer inn i en egen boble. Alle burde teste det ut, sier han med et smil.