– Det vi ser nå som det er utsolgt er at folk er desperate etter å skaffe seg billetter. Det er det dessverre noen som utnytter ved å prøve å selge falske billetter, sier kommunikasjonsansvarlig Rachel Nordtømme og legger til:

– Vi anbefaler å kjøpe billetter av folk man kjenner og stoler på.

Foto: Lisa Pedersen

– En festival er så mye mer enn bare musikk

Fredag braker det igjen løs på Festningen. 18 000 mennesker har kjøpt billett, og Nordtømme gleder seg til å ta imot festivalglade mennesker.

I løpet av to dager skal 15 artister opp på scenen, men dette er bare en liten del av hva som skjer på området denne helgen.

– En festival er så mye mer enn bare musikk, sier hun.

Nordtømme tror mange stiller med dårlige klær. Da kan for eksempel det å kjøpe seg en genser på området være et alternativ.

Foto: Lisa Pedersen

Det blir mulig å ta hull i ørene, sminke seg eller få håret fikset i standen til Sirkus Shopping. Ta en øl og spille playstation eller xbox i området.

I fjor var silent disco en suksess, og det har de også tatt med seg videre.

– Jeg håper totalopplevelsen blir veldig god, og jeg håper at folk benytter seg av hele området. Spiser og drikker godt. Kommer tidlig, og nyter festivalen så lenge som mulig, sier Nordtømme.

Foto: Lisa Pedersen

Dette må du tenke på før helgen

Ved første øyekast ser ikke området stort annerledes ut, men noen små justeringer har de gjort for å bedre festivalopplevelsen.

– Vi er mer i rute enn vi noen gang har vært. Alle er så positive og glade, så vi ligger godt foran skjema, sier Nordtømme.

Mat og barområdet er noe likt som årene før. Unntaket er at baren har fått dobbel størrelse.

– Vi ser helst at folk slipper å stå i kø, og det føler jeg at vi har løst på en god måte.

Foto: Lisa Pedersen

– Hva må folk tenke på før helgen?

– Gjør deg kjent med kartet. Last ned appen. Der får du all informasjon om hvor toalett, bar, sanitet og alt er, sier Nordtømme.

– Vi ser at folk har en tendens til å stoppe opp ved det første man ser når man kommer inn. Om man har satt seg inn i det, så ser man at det er flere soner med det samme. Da unngår man gjerne kø også, sier hun med et smil.

Foto: Festningen

Stenger gate

I helgen blir Festningsgata stengt for alle utenom beboere, og det blir ikke mulig å parkere i området. Dette er for å håndtere de 18 000 menneskene som skal ut og inn av området.

I nærmere tre måneder har Nordtømme fulgt med på været i festningshelgen. Nå ser det ut til at det blir et herlig festivalvær for trønderne.

– Vi merker at det er god stemning på alle våre plattformer nå. Dette er den beste line-upen vi har hatt, og det merker publikum. Jeg gleder meg helt vilt, avslutter hun.

Nytt i år er denne «instavennlige» attraksjonen. Foto: Lisa Pedersen