I 2020 begynte Trondheims-jenta Ulrikke Lossius Nossum (26) på bachelorgraden sin i psykologi ved NTNU.

Å starte studiene under koronapandemien gjorde studentlivet mindre sosialt enn det Nossum hadde sett for seg. Det gjorde at hun manglet en tilhørighet til studiet og universitetet.

– Tidvis kunne det være utfordrende å hente frem motivasjonen, da det var enkelt å kjenne på ensomhet i en korona-preget studiehverdag, sier hun til Trd.by.

Foto: Privat

Å se andres studie-vlogs på Youtube og Tiktok økte motivasjonen, og iveren etter å gjøre det godt på studiet ble større.

Hun startet å legge ut videoer av sin egen studiehverdag, og allerede kort tid etter hadde følgerne hennes fått mersmak.

I dag har psykologistudenten over 300 000 følgere på Tiktok, og 100 000 følgere på Instagram.

Målet er å inspirere andre studenter i en tung studiehverdag.

Les Ulrikkes beste studietips lenger ned i saken.

En støtte til studenter

Studenttilværelsen kan være ensom og tøff for mange.

– Jeg håper at kontoen min enten kan være til støtte eller glede for studenter som sliter med motivasjon, eller føler seg ensomme, sier hun.

Nossum har alltid visst at hun ville studere, men akkurat hva var hun usikker på.

– Jeg fikk øynene opp for psykologi, og har elsket hvert sekund. Studentlivet generelt er fantastisk, og jeg setter stor pris på den friheten det gir meg.

Foto: Privat

Nossums største mål har vært å gå klinisk master i Danmark. Nåløyet for å komme inn der er lite, og derfor har Trondheims-jenta satt veldig høye krav til seg selv.

– Hvilke studieutfordringer har du hatt?

– En følge av å ha høye krav til seg selv har ført til at eksamensperiodene har vært utfordrende. Jeg har opplevd mye bekymring, nervøsitet, stress og press. Det har lært meg mye om stressmestring og selvivaretakelse opp gjennom årene.

Flytter til utlandet

I juni fullførte Nossum bachelorgraden sin i Trondheim.

Nå er ferden gått videre til Danmark, hvor hun skal ta master, og fortsette å legge ut studietips fra en ny studiehverdag.

– Tiktok har blitt en hobby som jeg trives veldig godt med, og som har utviklet seg til å bli en jobb. I Danmark håper jeg å fortsette å vise hvordan studiehverdagen er der, sier hun.

– Hva er det studenter lurer mest på?

– Det kan være alt fra faglige spørsmål til hvor ting er fra, sier hun og legger til.

– For eksempel tips om gode studieteknikker, leseplaner og anbefalte forskningsartikler eller bøker. Andre kan lure på hvilken pc jeg bruker til studiene, eller hvordan jeg blir motivert til å lese.

Blir inspirert

I tre år har Nossum vist følgerne sine sin studiehverdag. Da hun begynte var hun forberedt på å motta uhyggelige kommentarer, men det har hun heldigvis ikke fått mye av.

– Det ser ut til at flere enn meg finner inspirasjon i studierelatert innhold på sosiale medier:

– Jeg har fått meldinger om at noen får lyst til å dra på biblioteket for å lese, eller begynne på et studie etter å ha sett en av videoene, sier hun.

Nossum synes det er veldig stas at innholdet hennes kan bidra med noe positivt.

Foto: Privat

– Hver epoke har sin sjarm

Om to år er Ulrikke Nossum ferdig studert, og kan kalle seg psykolog. Selv om hun elsker studiehverdagen, er dette noe hun har sett frem til i flere år.

Hun tror det blir spennende å bruke alt hun har lært i praksis, og oppleve den bratte læringskurven man møter som nyutdannet.

– Det blir en helt annen tid i livet, men hver epoke har sin sjarm, og jeg kan ikke annet enn å si at jeg gleder meg veldig til det også.