Det var da Michael Mann gjestet bransjenettstedet Deadlines arrangement Contenders London at han delte nyheten om at han ville følge opp sin 1995-film «Heat».

Originalfilmen bød på Al Pacino og Robert De Niro som rivaler på skjermen, med stjerner som Tom Sizemore, Jon Voight, Amy Brenneman, Ashley Judd, Wes Studi, og Val Kilmer i mindre roller.

Michael Mann i midten med sine to «Heat»-stjerner, Robert De Niro og Al Pacino i 1995. Foto: AP

Mann, som skrev manus til «Heat», sier at han og Meg Gardiner sammen skrev romanen «Heat 2», som utkom mens han filmet «Ferrari» – hans nyeste film. Den gikk rett til topps på NY Times' bestselgerliste.

– Det gikk veldig bra. Jeg planlegger å spille inn den som neste film.

Det er allerede kjent at Adam Driver, som har hovedrollen som Enzo Ferrari i Manns nye film, har vært i samtaler om å spille den unge Neil McCauley – som altså er Robert DeNiros rollefigur i 1995-filmen. Men Mann ville ikke svare direkte på dette under pressemøtet og sa kun:

– Kanskje. Vi snakker ikke om det foreløpig. La meg si det slik: Adam og jeg gikk suverent sammen. Vi har samme arbeidsmoral, som er ganske intens. Vi liker hverandre, og vi hadde en flott tid da vi jobbet kunstnerisk sammen.

Robert De Niro i «Heat» fra 1995, som han viste i fjor på sin Tribeca-filmfestival. Foto: Tribeca / presse

«Heat 2» blir både en prequel og en oppfølger til den første filmen. Den skal vise både forhistorien til det som skjer i Los Angeles, og også fortelle hva som skjer med de av rollekarakterene som overlever i årene som følger.

I mellomtiden vil Michael Manns «Ferrari» ha premiere ved juletider, etter å ha blitt vist i Venezia. Den handler om hvor besatt Enzo Ferrari er av å vinne løpet Mille Miglia, samtidig som han sliter privat med to kvinner, spilt av Penélope Cruz og Shailene Woodley.