Første del vil lanseres 16. november, mens andre del slippes løs 14. desember, melder strømmetjenesten Netflix.

Den siste sesongen dekker hendelser fra 1997 til 2005, og strekker seg over Tony Blair sin tid som statsminister (Bertie Carvel).

I første runde dukker Elizabeth Debicki igjen opp som prinsesse Diana, sammen med Dominic West som Prins Charles. De fire første episodene skildrer «et blomstrende forhold» mellom Diana og Dodi Fayed, spilt av Khalid Abdalla – «før en skjebnesvanger biltur får katastrofale konsekvenser», heter det i omtalen.

De unge prinseskuespillerne Rufus Kampa som William og Fflyn Edwards som Harry gjør begge sin første opptreden i serien.

Siste sesong av "The Crown" vil bli vist i to deler. Foto: Netflix

Det siste kapittelet, som utgjør del to og er klar for desemberpremiere, blir fortalt over seks episoder. Der gjør prins William et forsøk på å gjenoppta sitt liv på Eton etter morens død, samtidig som monarkiet må håndtere den offentlige oppmerksomheten og utfordringene som følger med den, heter det videre:

«Når dronningen når sitt gulljubileum, reflekterer hun over monarkiets fremtid med ekteskapet til Charles og Camilla og begynnelsen på et nytt kongelig eventyr med William og Kate». Her overtar Ed McVey og Luther Ford rollene som prins William og prins Harry, mens Meg Bellamy gestalter Kate Middleton. Alle tre gjør sin «The Crown»-debut.

Det er Imelda Staunton som er den siste dronning Elizabeth i serien, som er blitt mer og mer omdiskutert jo mer den har nærmet seg nyere tid.

Siden «The Crown»-premieren i 2016 har det ifølge Netflix vanket 15 Bafta-nominasjoner, 10 Golden Globe-nominasjoner der fire ga gevinst, hele 69 Emmy-nominasjoner spredt over 5 sesonger – og der det ble 21 Emmy-seiere fordelt på fire av sesongene.