Søndag 29. oktober ble Uka-festivalen offisielt ferdig for i år, etter nesten en måned med arrangementer.

Uke-sjef Kari Johanne Sørensen Bøckman har fortsatt ikke landet helt etter de intense ukene.

– Det har vært mye tårer de siste dagene. Du får en sånn rar følelse hvor du tenker «har dette egentlig skjedd?». Det vil nok ta noen dager før jeg tar det innover meg, for det har skjedd enormt mye de siste ukene.

Ukesjef Kari Johanne Sørensen Bøckman. Foto: Kim Nygård

100 000 solgte billetter

Uke-festivalen i 2021 satte rekord for både omsetning og antall solgte billetter. Bøckman forklarer at det kommer til å ta noen måneder før tallene fra Uka-23 er klare. Derfor vil det ta litt tid før de vet hvorvidt det ble rekord også i år.

– Men det er over 100 000 som har kjøpt billetter under festivalen i år. Det er helt sinnssykt. Tenk så mange besøkende det er, sier Bøckman.

Foto: Kim Nygård

Hun synes festivalen har gått over all forventning. Både mindre arrangementer som surdeigskurs og store arrangementer som 50 Cent-konsert har gått bra.

– Vi har holdt tempoet oppe hele veien, fra start til slutt. Det har ikke vært noen store kriser. Vi har rett og slett bare kost oss sammen med det hyggelige publikummet.

Mange sto i kø for å få med seg 50 Cent. Foto: Lisa Pedersen

Gode anmeldelser

Bøckman var spent på om det kom til å bli mye oppstyr rundt årets Uke-navn – «SPRÆKK!» - som har skilt seg ut ved å bryte den mangeårige tradisjonen med tre stavelser og betydninger.

Foto: Malin von Düring

Hun er lettet over at både navnet og revyen har fått positive tilbakemeldinger.

– Det har vært fantastisk oppmøte på revyen. Jeg så den syv-åtte ganger i løpet av disse ukene og så at publikum både gråt og lo. Det har vært en drøm, sier hun.

De frivillige ble også overbegeistret da teateranmelder Amund Grimstad kalte årets barneteateroppsetning for den «avgjort beste» under Uka siden 70-tallet.

– Det er utrolig gøy at de frivillige kan skape noe som erfarne anmeldere setter så høyt, sier Bøckman.

Manualen er klar

Barneteateret er et av mange arrangementer som har foregått på den nye arenaen «Baccarat» i Elgeseter park, som har fått mye oppmerksomhet.

Nå holder Ukas frivillige på å rigge ned arenaen. Bøckman aner ikke om «Baccarat» vil ivaretas under neste Uke-festival om to år, men håper at parken fortsatt brukes.

– Vi håper at Elgester park kan være et område som brukes aktivt av studentene året rundt. Litt av målet med Baccarat var å skape mer liv der. Nå har vi en oppskrift på hvordan arenaen kan bygges, så Uka-25 kan selvsagt bruke den om de vil – men det er opp til dem.

Avlogga

De neste dagene planlegger Uke-sjefen å koble av og summe seg.

– Det har vært noen fantastiske uker. Jeg håper publikum har kost seg like mye som meg. Uansett er jeg så takknemlig overfor både de frivillige og publikummet.

Uke-sjefen med arenasjef Alette Bugge Lyså, som blant annet hadde ansvar for Baccarat. Foto: Kim Nygård / Kim Nygård