1. – Bruk god tid, og vær tidlig ute med de første forberedelsene. Det er ofte lang ventetid, gjerne et år, på å få booket kirke og festlokale. Det kan gjerne være mer enn ett års ventetid på de mest populære festlokalene.

å tilpasse den til seg selv, og kjolen kan være med å danne et grunnlag for hvordan resten av bryllupet skal se ut. Det kan være farger, detaljer og andre ting. Mange har i dag to kjoler, en for seremonien og en for festen etterpå, og det er også populært å kjøpe kjoler på nettet. Jeg vil anbefale å kjøpe kjolen til seremonien i butikk, fordi alt blir mye enklere å justere. Kjole nummer to kan man gjerne kjøpe på nettet.

3. – Lag ønskeliste! Hvis man ikke lager en så kan man ende opp med en masse gaver man ikke har bruk for, og må bruke lang tid på å bytte dem etterpå. Mange butikker har greie ordninger for dette.

4. – Vær tidlig ute med å booke time hos frisøren og for å fikse blomster.

5. – Finn et tema. Dette kan være alt fra hvilke farger man bruker til større temaer. Kanskje man vil ha et Elvis-bryllup? Tenk på hvor du vil være. Innenlands eller utenlands? Innendørs eller utendørs? Vær personlig!

6. – Sett opp et budsjett. Her kan man være kreativ og utnytte sitt nettverk. Kjenner du noen frisører eller blomsterdekoratører? Man kan få et rimeligere bryllup ved å bruke sitt eget nettverk, og venner hjelper gjerne til.

– Hva er det verste man kan gjøre?

– Å ikke ha god nok tid. Da kan man bli veldig stresset på selve dagen hvis ting ikke er planlagt godt nok, og det er ikke meningen at man skal være stresset på sin bryllupsdag. Da skal man kunne slippe alt.

Det er ikke vanskelig å bruke en halv månedslønn som bryllupsgjest. Slik sparer du uten å virke kjip