Som trd.by tidligere har skrevet, er det ikke uvanlig å bruke mange tusen kroner som bryllupsgjest. Skal du i mer enn ett bryllup denne sommeren, kan den totale prislappen med andre ord raskt bli høy.

Skal vi tro forbrukerøkonom Anne Motzfeldt i Danske Bank, er det ikke vanskelig å kutte utgiftene. Det er lett å henge seg opp i generelle retningslinjer om at bryllupsgaven skal koste minimum like mye som budsjettprisen, men Mozfeldt har tidligere uttalt til trd.by at det er lov å tenke utenfor boksen. Hun mener at å spleise med vennegjengen på en ekstra fin gave, eller enda bedre, gi bort en opplevelse, mest sannsynlig faller bedre i smak enn en dyr interiørgave.

For å sette i gang fantasien, har vi funnet sju forslag som garantert vil falle i smak.

1. Tid til hverandre

De fleste brudepar legger masse tid og energi i å gjøre bryllupsdagen til en opplevelse. Da kan det fort bli tomt etterpå. Gi ekteskapet en kickstart ved å spandere gavekort på en fin opplevelse. Foto: Istock

Mange par legger all sin energi i å planlegge det perfekte bryllup - men hva med tiden etterpå? Det er ikke til å legge skjul på at kostnadene gjør et innhugg i de fleste unge menneskers budsjett, så hvorfor ikke gi en liten boost som for eksempel et gavekort på spa eller en utflukt?

2. Tid sammen med deg

En minihytteferie med god mat og latter er den perfekte bryllupsgave for mange. Foto: Istock

Hvis du er student, eller blant dem som ikke har mye å rutte med i sommer, kan den perfekte bryllupsgave virke som en håpløs utfordring. Heldigvis finnes det mange løsninger. For det er ikke nødvendigvis slik at de vakreste vasene er de gavene brudeparet husker best... Hva med å invitere brudeparet med på en helg på hytta hvor du dekker alle utgifter til barberque og øl? Få ting lader batteriene bedre enn frisk luft, gode venner og god mat.

3. Tjenester

Foto: Aleksander Myklebust

Det er enkelt å henge seg opp i tanken om at gaver måles i kroner, men med tanke på hvor mye vi kjøper av kattepass, vasketjenester og barnepass, skal du ikke undervurdere verdien av en hjelpende hånd. Det blir selvfølgelig litt kjipt å kun tilby kattepass for en helg, men hvis du vet at brudeparet skal på bryllupsreise kan du for eksempel tilby pass og i tillegg gi en liten oppmerksomhet i tillegg?

4. En liten oppmerksomhet hver uke...

Ja, vi elsker blomster! Og hvem hadde ikke blitt glad for å få en nydelig bukett levert på døra hver uke? Foto: Helene Mariussen

Det finnes abonnementer på så mangt. Stadig flere blomsterbutikker tilbyr ukentlige blomsterleveringer, eller hva med å få ferske bakevarer levert på døra i en viss periode? Dette er hyggelige overraskelser som ikke nødvendigvis koster all verden, men som garantert blir satt stor pris på.

5. Noe helt personlig

En hjemmelaget spagave kan være gull verdt etter hektiske måneder med planlegging. Foto: Shutterstock

Vi slår slaget for en personlig gave. Har du et talent, er dette garantert noe som vil falle i smak. Enten du maler, tar fine bilder, eller er en aktiv hobbybaker, er det lite vi setter så stor pris på som noe som er spesiallaget. Og det er selvfølgelig ekstra stas hvis giveren er noen vi kjenner.

Denne artikkelen er tidligere publisert hos Trd.by, men deles på nytt til glede for nye lesere.