Onsdag 27. januar åpnet Mat fra Hagen et pop-up spisested på Portalen på Solsiden. De åpnet etter tre dager med bygging og rigging.

- Vi har bygd alt selv, sier Nystad og peker utover i lokalet. Det meste er gjenbruk, og det står i stil med de andre spisestedene. Han er sammen med kollegene sine Isak Weie og Christopher Gulliksen.

Følg trd.by på Facebook

- Har med bestselgerne

Maten de har med seg til pop-upen er kun vegansk. En fra hver kategori: avocado-sandwich, indisk rull, klassisk burger og quinoa salat. De forteller at det allerede har vært mange folk innom på åpningsdagen.

- Vi har tatt med bestselgerne fra menyen hit, sier Nystad.

En stor fordel med bygget på Portalen er at det er større, noe som gir god plass til å sitte.

- Her er det god plass til og for eksempel ta med seg barnevogn inn, sier Gulliksen.

I tillegg har de fått en egen seksjon for fersk frukt og grønnsaker fra Frosta, som er leverandøren deres. Kortreist, lokal mat. Dette kan kundene nå få kjøpe.

- Vi prøver å selge dette en periode for å se hvordan det går, sier Nystad.

Frukten og grønnsakene blir levert fra Frosta. Foto: Emma Dahle Moe

- Populært med plantekost

I 2014 åpnet de den første Mat fra Hagen på Bakklandet. Året etter kom det en ny i Thomas Angells gate på våren, og på høsten åpnet det et matstudio i Ilsvika. Og nå prøver de seg også på Solsiden. Et sikkert tegn på at vegetarmat har blitt populært, mener de.

- Det er mye aktivitet her på Østdelen av byen. Mye studenter trener her, forteller Nystad.

Lørdag 30. januar har de åpen dag. De arrangerer da matkurs og har gratis smoothie.

- Folk kan komme hit etter trening og ta med seg en matbit, forteller Gulliksen.

I løpet av denne måneden får de testet interessen for grønn kost på Portalen. De ser ikke bort i fra at det er en mulighet for å åpne et fjerde spisested her.

- Hvis folk vil ha oss her, kommer vi til å være her, sier Gulliksen.

Her får du gratis middag i Trondheim hver tirsdag