Odd Inge og Vernie Sandbekkhaug har ingen erfaring med å drive bakeri fra før.

Nå åpner ekteparet «Nabolaget Bagelri» på Bakklandet – et bakeri med bagels i fokus.

Foto: Emelie Kjærnli

Utdannet baker

De møttes som studenter på universitetet i Canada, hvor Vernie kommer fra. Etter hvert flyttet de til Dallas i USA, der de oppdro tre barn.

Interiøret er blant annet inspirert av Canada på 70-tallet. Foto: Emelie Kjærnli

Da barna ble voksne fant de ut at de skulle flytte tilbake til Odd Inges hjemby – Trondheim.

– Jeg har alltid vært interessert i å bake og har utdannet meg innen det, så jeg har bakt mye på diverse kafeer og bakerier her i byen, sier Vernie.

Foto: Emelie Kjærnli

Savnet bagels

Nå har de bodd her siden 2019. Tanken om å starte noe eget kom krypende.

– Jeg vokste opp på 70-tallet og har savnet et sted i byen der folk kan kjenne på nostalgi og føle seg hjemme. For min del forbinder jeg bagels med barndommen og universitet. Jeg har mange gode minner knyttet til en fersk bagel.

Foto: Emelie Kjærnli

Hun vil ikke beskrive seg selv som en bagel-«spesialist», men har øvd seg mye på oppskriften de siste årene. Den vil også fortsette å utvikle seg.

Det er mulig å velge blant flere ulike typer bagels. Foto: Emelie Kjærnli

Eneste baker

Vernie er den eneste som står for baksten i Bagelriet. Hun baker ferskt til åpning hver dag.

Enn så lenge har de åpent fra tirsdag til søndag.

Foto: Emelie Kjærnli

– Det kan hende det blir et større utvalg og lengre åpningstider etter hvert, men vi må se an etterspørselen.

Noe nytt

Odd Inge har bedriftserfaring fra å ha vært med på å starte opp Infiniwell, som lager digitale løsninger innen helsetjenesten. Bakeriet føles som noe helt annet.

– Her har vi måttet pusse opp, designe, signere avtaler, planlegge og lage noe «eget» på en helt annen måte. Det er mer «hands-on».

Foto: Emelie Kjærnli

– Tror du det er etterspørsel etter bagels her på Bakklandet?

– Det gjenstår å se. Men vi hadde første «soft opening»-dag i går med kunder, og da ble vi utsolgt, sier han.

– Vi må nesten bare se an interessen. Det gir i hvert fall en god følelse at det er så mange som kommer innom allerede, legger Vernie til.

Foto: Emelie Kjærnli

Gammelt kafélokale

Lokalet på Nedre Bakklandet har vært tomt for kunder siden Kafé Soil la ned i desember 2020. Siden da har det stort sett blitt brukt som kontor.

Foto: Emelie Kjærnli

Bagelriet oppsto litt spontant da Vernie så at lokalet var mulig å leie på Finn.no.

– Jeg har alltid vært glad i Bakklandet. Hver gang jeg har vært i Trondheim på besøk har jeg likt å gå her. Vi slo bare til. Alt gikk veldig fort, sier hun.

Håndsarbeid

Odd Inge forteller at de har pusset opp stort sett hele lokalet. De har bygget ut kjøkkenområdet og fellesarealene selv med hjelp av familie og venner.

– Jeg var skeptisk til hvordan dette skulle gå i starten, men det har vært veldig positiv respons så langt, sier Vernie.

Foto: Emelie Kjærnli

Bakeriet har offisiell åpningsdag tirsdag 3. oktober.