Fulgte etter mentoren
Filmom Fitsums kjærlighet for «fine dining» kom etter å ha vært lærling på Statholdergaarden i Oslo.
Så snart fagbrevet var tatt, flyttet han til Trondheim for å jobbe på Britannia.
– Den gamle hovmesteren min sa «når du er ferdig utdannet, så må du komme og jobbe for meg». Jeg er veldig takknemlig for at han dro meg opp hit til Trondheim.
Jobben som restaurantsjef på Fagn føles som å «komme hjem».
– Det er et fantastisk team med store ambisjoner.
For Filmom er det viktigste at gjestene føler seg ivaretatt.
Det skal være service i verdensklasse.
Maten skal fortsatt være basert på lokale råvarer.
Det skal være rom til å eksperimentere.
Og ikke minst skal de ansatte trives.
Bretter opp ermene
Pris- og renteøkningene har ført til tøffe tider for mange i restaurant- og utelivsbransjen. Kjøkkensjef Ådne tror alle restauranter kjenner på at folk har mindre å rutte med.
– Det første som nedprioriteres er gjerne luksus-opplevelsene. Ting som man vanligvis unner seg. Derfor har vi flere tilbud i ulike prisklasser. Blant annet har vi nylig begynt med «Wednesday at Fagn» som et billigere alternativ, sier han.
Filmom er ikke bekymret for å bli restaurantsjef i en tid der mange sparer på kronene. Tvert imot ser han frem til å takle utfordringene som dukker opp.
– Det gir også mulighet for å se på hvordan vi kan utvikle og justere restauranten slik at vi kan drive på et bærekraftig nivå. Det blir nok litt omstilling i tiden som kommer, men det gleder jeg meg til å ta fatt på.
Spent på høsten
Filmom har tatt med seg to unge servitør-kolleger fra Britannia til arbeidsplassen. Det er altså mye nytt som skjer hos Fagn nå om dagen.
– Vi synes det er utrolig spennende å få Filmom med på laget. Det er spennende og artig at han er såpass ung. Vi tror han har mye å bidra med, sier Ådne.
– Høsten er en fantastisk tid i Trondheim. Jeg gleder meg til å sette meg skikkelig inn i jobben og utvikle Fagn videre. Jeg er klar for å gønne på, sier Filmom.