Etter planen skal Snurr åpne to nye bakerier allerede i november.

Ett av bakeriene blir i et boligområde på Nyhavna i Trondheim, mens det andre bakeriet skal åpnes utenfor fylkesgrensene – på Ski storsenter.

Første Snurr «alene»

Kamilla Lian Kvaale, Bendik Lian Kvaale og Eivind Sandø-Klemmetvoll i Svolt AS, som driver Snurr, er spente på hvordan konseptet vil fungere på de nye utsalgsstedene.

– Bakeriet på Nyhavna blir første Snurr utenfor et kjøpesenter. Det på Ski blir den første utenfor Trondheim. Så det blir artig å se hvordan det tas imot, sier Bendik Kvaale.

Avisa Nidaros omtalte nyåpningene først.

Bendik Lian Kvaale har hatt interesse for hvetebakst lenge. Her baker han for studentbedriften Easy Bake i 2018. Foto: Mariann Dybdahl

De tre synes det blir spennende å teste hvordan «Snurr» fungerer i et marked de ikke kjenner like godt som Trondheim.

– Ski er et av Norges største kjøpesenter, så hvis det blir en suksess åpner det mange muligheter, sier Sandø-Klemmetvoll.

Åpner for Midtbyen

Det er viktig for de ansatte at Snurr er tilgjengelig der folk ferdes. Derfor falt valget på Nyhavna denne gang.

– Det bygges mye på Nyhavna nå. Det begynner å bli et urbant område med mange beboere. Vi vil at Snurr skal være et samlingspunkt for dem som bor i nærheten, forklarer Bendik Kvaale.

Det har blitt bygget mye på Nyhavna den siste tiden. Foto: Morten Antonsen

Etter planen skal de også åpne en tredje «Snurr» i Stjørdal sentrum til våren.

– Kan det bli aktuelt å etablere Snurr i Midtbyen etter hvert?

– Først skal vi se hvordan det går med disse vi åpner, så tar vi det derfra, sier han.

Økt omsetning

Kamilla Lian Kvaale forteller at de møter stadig flere kunder på City Lade. De har opplevd en 35 prosent økning i omsetningen der i 2023.

De har stor tro på at bakeriet vil gjøre det godt andre steder også.

– Det ser ut som vi treffer både eldre og unge på City Lade, og det er flere og flere som henter seg en «Snurr» når de er på senteret. Vi tror at bakeriet på Nyhavna også kan bli en møteplass for de som går forbi, sier hun.