Er du ny i byen og har fremdeles ikke funnet ut av hvilket utested som har billigst pils og hvor du kan finne deg en treningskompis?

Da kan det være kjekt å vite at...

...her kan du drikke billig pils

I fjor sommer forhørte Trd.by seg om ølprisene til de utestedene i Trondheim som hadde uteservering. Med forbehold om at prisene fremdeles stemmer (både inne og ute), er det billigst å drikke en halvliter øl på følgende steder:

 • På Mormors Stue i Midtbyen kan du som student nyte en utepils til 61 kroner når sommeren nærmer seg.

 • Kafé Skuret på Fosenkaia har også utepils for 61 kroner. Har du en venn som ikke er student er det kanskje kjekt å vite at de også tilbyr denne prisen til ikke-studenter også i ukedagene.

 • På Solsiden-rekka har Sot Bar billigst øl for studentene, med en pris på 68 kroner.

På Mormors Stue i Midtbyen serverer de en av Trondheims billigste utepilser. Foto: Glen Musk

...her kan du teste deg for klamydia

Har du hatt ubeskyttet sex, kan det være greit å sjekke seg for diverse kjønnssykdommer. Her kan du gjøre det:

 • På helsestasjonen på Gløshaugen legesenter er det åpent hver onsdag ettermiddag. Her kan du teste deg for klamydia, mykoplasma og gonorè, i tillegg til at du kan få resept på prevensjonsmidler og veiledning ved spørsmål om abort.

 • På Poliklinikk for kjønnssykdommer ved St. Olavs Hospital kan man ringe for å bestille time uten henvisning fra lege. I tillegg til diagnostisering og behandling av alle kjønnssykdommer, tilbyr de også hurtigtesting for HIV.

 • Er du under 21 år kan du oppsøke helsestasjonen for ungdom, enten i Midtbyen eller på Rosten.

Mistenker du at du kan ha fått en kjønnssykdom? Da kan poliklinikken for kjønnssykdommer på St. Olav være verdt å besøke. Foto: Rune Petter Ness

...her kan du trene med en venn

Sliter du med treningsmotivasjonen og trenger kanskje noen som kan pushe deg? Eller tenker du at det er for dyrt å melde seg inn på treningsstudio?

 • Sit har treningsvenn-garanti. På nettsidene deres kan du fylle ut et skjema, for så å bli satt i kontakt med noen som ønsker å drive med samme type trening til samme tid og sted som deg.

 • Sit tilbyr også gratis treningsveiledning og personlig trener til kroner 390 per time. Går du for 10 timer, blir prisen 320 kroner per time.

 • Verdt å nevne er det også at en rekke treningssentre har studentmedlemskap. Trd.by laget en oversikt over hva du må betale for å trene i studio i Trondheim i fjor sommer. Sjekk ut oversikten!

Savner du noen å trene med? Studentskipnaden i Trondheim har svaret! Foto: Kyrre Lien/Scanpix

...her kan du spise billig mat

Som student har man ikke nødvendigvis all verdens å rutte med. Da kan det være greit å vite dette når man er sulten:

 • Hver tirsdag inviterer Trondheim Folkekjøkken store og små til Infokafeen i Strandveien og på UFFA. Her kan du være med å lage veganmat sammen med dem eller kun for å spise - helt gratis!

 • Hver mandag kan du spise middag på en rekke restauranter i Midtbyen for 150 kroner under konseptet «Endelig mandag».

 • Er du helt blakk kan du eventuelt la deg inspirere av Une (27) som ikke brukte ei eneste krone på mat i løpet av én hel måned.

Une brukte ikke ei eneste krone på mat i en måned. Dumbster diving var årsaken. Foto: Privat

...her kan du ta diverse kurs

Innimellom pilsdrikkingen, matlagingen og treningen, kan det også være greit å få med seg et kurs eller foredrag:

 • Er du sjenert, deprimert, ensom eller sliter med stress? Kanskje du vil prøve deg på mindfulness eller øve deg på å ta ordet? Sit tilbyr en rekke mestringskurs som kan gi den en enklere studiehverdag.

 • Trondheim som studentby er kjent for sin frivillighetskultur og sine mange studentforeninger. Sit tilbyr kurs og seminarer for deg som har tatt på deg ulike verv og som kan gi deg hjelp til å utvikle dine faglige og personlige ferdigheter.

Eksamen kan være stressende, men vit at det finnes mange tiltak som kan hjelpe deg gjennom den tunge tida. Foto: Helene Mariussen

Denne artikkelen ble publisert på Trd.by i desember i 2019, men deles på nytt til glede for nye lesere og nye trondhjemmere!