At 20-åringen fra Trondheim kom inn i motorsporten racing, er litt tilfeldig.

– Både pappa og jeg er interessert i bil, og han har kjørt en del gatebil på bane. Da han kom i kontakt med Porche Center Son, fikk han tilbud om å kjøpe banebil. Han ville ha meg med, og jeg ble kasta ut i et lisenskurs, forklarer trønderen.

Tok pallplass

I årets sesong debuterte Alexander i NM i racing. Han forklarer at alle kan delta, men at det er en fordel med noen forutsetninger.

– Hvem som helst kan være med, men ikke alle kan gjøre det bra. Skal du bli god handler det om timer bak rattet, og man må være i fysisk og psykisk god form.

Alexander kjører under familieteamet Ohana Racing.

Da Alexander debuterte i år, konkurrerte han mot flere med mer enn 25 års erfaring. Likevel tok 20-åringen pallplass.

– Det gikk over all forventning. Det var mitt første løp uten noen form for erfaring, sier han.

Til daglig studerer Alexander økonomi og administrasjon på BI. Racingen tar imidlertid mye av tiden hans.

– Vi er jo inne i ei spesiell tid, og det har gått mye i hjemmeundervisning. Jeg har sittet flere løpsdager og sett på videoforelesninger. Idretten tar mye tid, spesielt for oss som kommer fra Trøndelag. Vi bor ikke i nærheten av en konkurransedyktig banene, og alle løpene skjer lenger sør i landet, forklarer han.

Vil inn i Skandinavia

Men selv om det tar mye tid, vil ikke 20-åringen gi seg. Etter å ha deltatt i NM, ser han nå mot Skandinavia.

Neste sesong skal han delta på Porsche Sprint Challenge Skandinavia, hvor utøvere fra Norge, Sverige og Danmark konkurrerer mot hverandre.

Etter å ha tatt pallplass i NM, vil Alexander Hagen Berg prøve seg i Skandinavia. Foto: Privat

– Jeg håper at dette kan være steget mitt inn til Skandinavia. Jeg skal bruke kommende sesong på å se hvordan jeg ligger an. Målet er å ta seg videre til Porsche Carrera Cup Scandinavia, som har et enda høyere nivå, neste år.

Alexander skal delta for familielaget Ohana Racing med pappa Pål Pettersen Berg som teamsjef.

I dialog med sponsorer

Nå er Alexander i dialog med sponsorer om et videre samarbeid.

– Noen har privat bil, mens andre har et team i NM. I Carrera Cup er det kun profesjonelle team, så vi er i dialog med sponsorer nå, sier Alexander, som fram til nå har kjørt egen bil, en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

På bane kan Alexander komme opp i hastigheter mellom 250 og 300 km/t. Foto: Jörn Pettersen

– Er det en dyr idrett å holde på med?

– Ingen idretter er gratis. Det er heller ikke billig å være hockeyspiller. Det samme gjelder racing, men mye handler om å skaffe seg sponsorer. Samtidig er det en brutal sport. Har du ikke talent, er det ingen sponsorer som vil hjelpe deg.

Når det gjelder risikoen en slik sport medfører, er ikke Alexander særlig bekymret.

– Jeg har alltid likt raske biler og det som går fort. Bilen har helt andre egenskaper enn en vanlig bil, og på bane kommer jeg opp i hastigheter mellom 250 og 300 kilometer i timen. Det går fort nok, så man må følge med i timen, sier han og ler.