– Det er ti tusen ganger mer spennende, sa Simen Wågen i Simens isbar til Trd.by i april, da han åpnet sitt fjerde utsalg i Nidar-parken, men røpet at det skulle komme ett til.

Nå har det så smått hemmelighetsholdte og femte utsalget åpnet.

I samarbeid med Coop Obs Bygg har Simens isbar åpnet opp i en nyoppusset og håndmalt rosa vogn foran varehuset på Leangen.

– Innmari «instavennlig»

Wågen har ståltrua på å legge en isbar i bydelen.

– Det er en bydel som eksploderer. Det er mye industri, og det bygges i massevis. Bare en kort vei under brua har du hele Charlottenlund, og det er også kort vei til Strinda. Det finnes ikke alternativer til oss her, bortsett fra det du finner på en bensinstasjon, sier Wågen.

Simen Wågen har drevet Simens Isbar siden 2014. (Arkivfoto) Foto: Joakim Slettebak Wangen

Isbaren serverer takeaway og i hovedsak det som er kjerneproduktet deres, trønder-isen – i tillegg til belgiske vafler og så klart donuter, som Trondheim har fått flere egne sjapper for det siste året.

– Donutene er et feprodukt, men innmari «instavennlig». Det er det folk tar bilder av og snakker om på Instagram, sier Wågen og smiler.

Foto: Jan Langhaug

Finvær bestemmer når vogna vil holde åpent. Og om lag fem ungdommer vil rullere skift i vogna, forteller Wågen, som gir dem stor tillit til å bestemme selv.

– Selv om de er 16-18 år, må de selv få ta avgjørelser, om åpningstider, vask og stell. Det er innmari viktig for meg, sier han.

Ikke noe gledesutbrudd ennå

I tillegg til utsalgene på Leangen, Brattøra, Ravnkloa og Nidar-parken, har Wågen en liten iskiosk og fabrikkutsalg fra produksjonslokalet i Innherredsveien.

Wågen er spesielt entusiastisk over mottakelsen de opplever på Brattøra. På godværsdager stimler det av folk i området, forteller han. (Arkivfoto) Foto: Morten Antonsen

Tidligere har Wågen også hatt utsalg på Lade og i Thomas Angells gate. De gikk ikke som ønsket.

Wågen velger kanskje derfor å avvente med de helt store gledesutbruddene nå.

– La meg si det sånn; Vi aner ikke hva vi går inn i. Vi stuper inn i prosjekter. Så det blir ikke noe gledesutbrudd før jeg har fått se hvordan dette går. Jeg kan gi et gledesutbrudd over hvor inni hampen bra det har gått på Brattørkaia da, sier Wågen, om utsalget ved Piren.