– Nå tror vi at det er det rette tidspunktet for å starte dette. Nordmenn vil prøve nye desserter, sier Jenard Olivar.

Sammen med kollega Brent Ian Chan har duoen fra Filippinene startet den nye boble-te-plassen Bonappetea i Trondheim.

Brent Ian Chan (t.v.) og Jenard Olivar har i over ett år arbeidet med boble-te-satsingen deres. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Fredag åpner de offisielt, men allerede onsdag kunne melke-te-tørste besøkende på Solsiden kjøpesenter gå innom og prøve take away-plassen.

Fjerde utsalg

De selger boblete, som er en slags melke-te med kuler i, med ulike konsistenser og smaker. Teen skal ha oppstått i Taiwan på 80-tallet – og er blitt populært over hele Asia.

På bildet er den filippinske dessertvarianten, Halo-halo, som består av ulike typer toppinger. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

– Det er enormt populært i Asia, og det har spredt seg over hele verden. Norge har vært en av de siste landene til å adoptere trenden, hevder Olivar.

Som donut-sjappene har boble-te-sjappene dukket opp én etter en i løpet det siste knappe året. Også Teaology på Trondheim Torg, Boba Cha på City Lade og Boba-Joy i Olav Tryggvasons gate har etablert seg.

– Vi er fra Filippinene og har alltid vært melke-te-elskere, og vi tror virkelig på produktet vårt og at vi kan konkurrere i markedet, sier Olivar om konkurransen i byen.

Onsdag var det snikåpning av sjappa, og flere skuet nysgjerrig inn i lokalet mens Trd.by var på besøk. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Filippinsk dessert på menyen

På Bonappetea-menyen står «boba»-drikker, en type asiatisk søtpotet kalt Goguma og deres signaturdrikk fra hjemtraktene i Filippinene, Halo-Halo.

Olivar gjør siste «finish» før kunden blir servert. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

I fremtiden håper de også å kunne tilby andre typer desserter, som iskrem.

Det er første gang de starter en kafé, og til å begynne med blir det kun Chan og Olivar bak disken. Sistnevnte kombinerer det med jobb i helsetjenesten i Trondheim kommune.

– Det blir mye jobb, sier Olivar og smiler.