– Nå tror vi at det er det rette tidspunktet for å starte dette. Nordmenn vil prøve nye desserter, sier Jenard Olivar.
Sammen med kollega Brent Ian Chan har duoen fra Filippinene startet den nye boble-te-plassen Bonappetea i Trondheim.
Fredag åpner de offisielt, men allerede onsdag kunne melke-te-tørste besøkende på Solsiden kjøpesenter gå innom og prøve take away-plassen.
Nytt Midtbyen-stunt: – Vi tror dette blir en ny «instaspot» og publikumsfavoritt
Fjerde utsalg
De selger boblete, som er en slags melke-te med kuler i, med ulike konsistenser og smaker. Teen skal ha oppstått i Taiwan på 80-tallet – og er blitt populært over hele Asia.
– Det er enormt populært i Asia, og det har spredt seg over hele verden. Norge har vært en av de siste landene til å adoptere trenden, hevder Olivar.
Nytt sted åpnet på City Lade. Her selger de trenddrikken fra sosiale medier
Som donut-sjappene har boble-te-sjappene dukket opp én etter en i løpet det siste knappe året. Også Teaology på Trondheim Torg, Boba Cha på City Lade og Boba-Joy i Olav Tryggvasons gate har etablert seg.
– Vi er fra Filippinene og har alltid vært melke-te-elskere, og vi tror virkelig på produktet vårt og at vi kan konkurrere i markedet, sier Olivar om konkurransen i byen.
Filippinsk dessert på menyen
På Bonappetea-menyen står «boba»-drikker, en type asiatisk søtpotet kalt Goguma og deres signaturdrikk fra hjemtraktene i Filippinene, Halo-Halo.
I fremtiden håper de også å kunne tilby andre typer desserter, som iskrem.
Suksesskonsept fra Oslo flytter inn på Trondheim Torg
Det er første gang de starter en kafé, og til å begynne med blir det kun Chan og Olivar bak disken. Sistnevnte kombinerer det med jobb i helsetjenesten i Trondheim kommune.
– Det blir mye jobb, sier Olivar og smiler.