– Jeg er veldig glad som fant dette, sier Aleksandra Wojas (19) fra Jessheim.

Espen Bakken
Espen Bakken
Espen Bakken

Hun er en av de ferske innflytterne i Nardobakken 3 på Nardo. Det første av sitt slag i Norge.

Hun viser Trd.by rundt på hybelen, som rommer både et kjøkken og bad …

… i tillegg til seng og pult.

– Jeg har ikke blitt så kjent med bygget helt enda, men alt er veldig nytt og pent, sier NTNU-studenten som nå bor kun et steinkast under studiestedet sitt på Gløshaugen.

Espen Bakken
Espen Bakken

Umeus-bokstavene pryder bygningen og står for «you», «me» og «us».

Konseptet går ut på at studenthuset har flere sosiale soner, lesesaler og en slags «husfar» – eller en «community manager» – som er ansatt for å hjelpe studentene som bor der.

En del av konseptet er også å legge til rette for studentarrangementer for beboerne.

– Jeg vet det har vært flere arrangementer etter de byttet til Umeus. Det er bra, jeg liker det, sier Wojas.

19-åringen studerer digital forretningsutvikling på Gløshaugen og sykler til studiestedet. – Jeg føler det er ganske sentralt, sier hun om Nardobakken. Foto: Espen Bakken

Rot i København

Umeus har rot i København, hvor det er to Umeus-boliger. Nardobakken blir den tredje – og den første i Norge.

– Vi har undersøkt hva studentene vil ha, og det er trygge omgivelser, gode lokaler, mye felleskap og rom, sier Pål Valgermo, investment manager i eiendomsselskapet NREP, som nå offisielt har tatt over driften av studentboligene i Nardobakken fra Heimdal Bolig.

Espen Bakken
Espen Bakken

Over en måned etter studentene faktisk flyttet inn, ble åpningen av de nye studentboligene markert med brask og bram denne uka, med mannskor …

… og ordfører Rita Ottervik.

Ottervik sier hun synes prosjektet er spennende.

– Ikke minst den tanken om å tilrettelegge for hverdagen med sosiale soner, men også arbeidsforholdene for studentene. Det har jeg veldig sans for, sier Ottervik.

Pris

Ordføreren er opptatt av at leieprisene ikke skal bli for dyre.

– Jeg tror ikke vi kommer bort fra at du må ha litt av både sommerjobber og jobb innimellom for studentene, men det er om å gjøre å holde det på et nivå som ikke går utover studiene. Det er det som er viktig, sier Ottervik.

Til Trd.by opplyser Valgermo i NREP at hyblene ligger på rundt 6500 kroner i måneden, mens ettroms-ene ligger på rundt 8500 kroner.

F.v: Ordfører Rita Ottervik, Pål Valgermo i NREP og administrerende direktør i Heimdal Bolig, Roar Munkhaugen, på omvisning i en av de nye hyblene. Foto: Espen Bakken

Administrerende direktør i Heimdal Bolig, Roar Munkhaugen, sier det har vært avgjørende at Husbanken har vært med på laget.

– Vi har jobbet knallhardt for å bygge dette til en pris slik at du kan leie ut til en fornuftig pris til studentene, sier han.