- Vi vil at folk skal få spise middag klokken elleve på formiddagen om de vil, forteller kjøkkensjef Mira Tkacz.

Sammen med ektemannen Przemyslaw Jerzy Tkacz, Christina Christensen og Richard Raburski, har hun åpnet den nye restauranten og butikken - i de gamle lokalene til Fairytale i Thomas Angells gate.

I butikken Oliviers & co, jobber Sandra Ingebrigtsen. Hun er egentlig butikkslakter, og ble kjent med Mira Tkacz da de begge jobbet på Scandic Lerkendal. Foto: Frida Rishaug

Christensen og Raburski er allerede kjente navn i byen, der de sammen eier delikatessebutikken Alma Mater. Christensen driver i tillegg spisestedet Sellanraa, og Raburski er medeier av fotogalleriet Yellowkorner.

Det første du møter når du kommer inn er butikken Oliviers & Co - som selger oljer og forskjellige råvarer. Innerst i lokalet er restauranten, som har fått navnet Atelier. Restauranten skal være åpen til klokken seks, og stengt på søndager.

Richard Rabursski er også innehaver av den franske delikatessebutikken Alma Mater på Byhaven.

Erfaring med byen

Kjøkkensjef Tkacz forteller at hun og mannen ofte har benyttet seg av restauranttilbudene i Trondheim.

- Vi har spist ute rundt fire ganger i uken. Det er mange spennende restauranter og stort utvalg i byen, men vi merket at det manglet noe som dette, sier hun.

Ekteparet Mira Tkacz og Przemyslaw Jerzy Tkacz kommer fra Polen, og har åpnet sammen med franske Richard Raburski og norske Christina Christensen.

Hun har tidligere blant annet vært kokk på Credo, sous-chef på Folk & Fe i tillegg til at hun jobbet noen måneder på Maaemo i Oslo. Frem til åpningen av Atelier, var hun kjøkkensjef på Rot Vin & Brød.

Fransk base

- Menyen inneholder litt forskjellig, men har hovedsaklig en fransk base, forklarer kjøkkensejefen.

Restauranten har fått navnet Atelier, rett og slett fordi et atelier er et rom der kunst og kreativitet står i fokus.

- Vi vil jobbe med kunst i mat - å bake brød kan også være kunst, sier hun.

Tallerkenene i restauranten er håndlaget. Foto: Frida Rishaug

Ektemannen forteller at de etter hvert ønsker å holde to temakvelder i måneden.

- Forskjellige smakinger og bakekurs og lignende, forteller Przemyslaw Jerzy Tkacz.

- Restaurantopplevelse til lunsj

Restaurantsjef, Anders Lundin, forteller om konseptet, hvor du kan spise mat du vanligvis får til kvelds - når som helst.

- En ordentlig restaurantopplevelse til lunsj, sier han.

Kjøkkensjef Mira Tkacz og restaurantsjef Anders Lundin på det åpne kjøkkenet. Foto: Frida Rishaug

Han har tidligere jobbet på Folk & Fe, og var restaurantsjef på Brøøl. Lundin ser ikke negativt på å holde til i Midtbyen.

- Midtbyen er viktig for trønderne. Det vil jo skje noen utskiftninger uansett. Vi håper folk vil besøke Midtbyen ofte, sier han.

- Vi vil at venner skal komme og kose seg med venner. Folk jobber veldig mye, det er viktig å stoppe opp litt, forteller kjøkkensjef Mira Tkacz.