- Vi vil bidra til å skape liv i Midtbyen, med et helt nytt konsept der vi ikke ønsker å konkurrere med noen andre, forklarer Jan-Olav Storli. Sammen med tre gode venner har har nylig åpnet Palaeng café i Fjordgata.

Storli forklarer at de er en uformell kafé, der de tilbyr tradisjonell, asiatisk gatemat.

- Som når moren din lager mat

Spisestedet åpnet 8. august, og ble på åpningsdagen velsignet med en buddhistisk seremoni. Mat ble ofret, og munker velsignet både lokalet og forretningen.

- Vi har hatt en veldig god start, med fulle bord hele den første uka. Nå har det roet seg litt, men vi har allerede rukket å få stamkunder, smiler Storli.

Med seg på laget har han Aphinya Chanamontree. Hun er selv fra Thailand, men har bodd her i Trondheim de siste 20 årene. Allerede fra da hun var 13 år gammel, begynte hun å jobbe i restaurant i hjemlandet.

Aphinya Chanamontree, Boonmee Srihavet og Jan-Olav Storli er tre av driverne av det nye spisestedet. Srihavet er kafeens kokk, og har jobbet ved flere asiatiske restauranter i Trondheim tidligere. Foto: Line Pevik

- Jeg har jobbet i kantine her i Norge, og nordmenn er glad i thaimat, bare det ikke er for sterkt. Jeg har vokst opp med street food, og vil presentere mat fra vår generasjon, sier Chanamontree.

For Jan-Olav Storli er heller ikke asiatisk matkultur noe fremmed. Han har bodd i Thailand i rundt 18 år, og returnerte til Trondheim for ti år siden.

- Gatemat er utrolig populært, fordi det nesten oppleves som om det er moren din som lager mat til deg. Den følelsen vil vi gi til gjestene, slik at de føler seg verdsatt.

På menyen finner du blant annet ferske vårruller, delikat anrettet. Foto: Line Pevik

Foreløpig har de ingen skjenkebevilling, men så snart det er på plass, planlegger de å tilby ulike thailandske øltyper og uteservering.

- Viktig med variasjon i Midtbyen

Kafeen har en rekke signaturretter på menyen. Både Storli og Chanamontree trekker frem deres hjemmelagde is, thailandsk iste, pad thai og ferske vårruller.

- Iste er stort i Thailand, og kan ikke sammenlignes med det vi tenker på her i Norge. Her er det ikke snakk om teposer.

- Vår generasjon er mye ute på reise, både til Asia og andre steder. De vil ha andre ting, og er også interessert i å prøve noe nytt, mener Storli.

Både gatemat og iste er veldig populært i Thailand, og spisestedet tilbyr en rekke varianter og smaker. Denne, unchan iste med mango, er signaturdrikken til Chanamontree. Foto: Line Pevik

Driverne medgir at de var spente på å skulle åpne noe nytt i Midtbyen.

- Det er mange meninger om det som skjer i Midtbyen, men jeg tror det er viktlig å satse på variasjon. Ikke bare større kjeder, men også små butikker og restauranter du ikke finner andre steder. Og ikke bare kebab og pizza, sier Storli.

- Om vi klarer å trekke kunder hit, vil det kanskje gi kunder til nabobutikken også. Vi hjelper og støtter hverandre.