Eia hadde blitt intervjuet i forbindelse med spalten «Leselyst». Tirsdag avslørte Aftenposten at Dagbladet kan ha blitt lurt ved at svarene, som ble gitt på epost, kan ha vært generert av KI.

Etter dette avpubliserte Dagbladet intervjuet.

Eia har verken bekreftet eller avkreftet KI-stuntet, ifølge VG , men har henvist til sin egen podkast som han har sammen med Tore Sagen. I podkasten blir han spurt av makkeren om det er han eller ChatGPT som har svart på spørsmålene i intervjuet.

– Chat, svarer Eia, som også innrømmer at han kun har lest deler av Jane Austen-romanen «Stolthet og fordom», som han referer til i intervjuet.

Dagbladet spurte blant annet komikeren om hvilken bok han har smuglest og hvilken romankarakter han ikke kan fordra. Eia forklarer KI-stuntet med at han var opptatt med noe annet da intervjuforespørselen kom.

Han sier han ba ChatGPT svare på en måte som ville få ham til å «fremstå som en sympatisk person, som mange kvinner vil like».

– Jeg mener at jeg ikke har gjort noe etisk galt. Det var det at det ble kjent som gjorde det til en ukul handling etisk, sier han til Dagbladet.

Han beklager imidlertid overfor Dagbladet-journalisten som gjorde intervjuet.