Det forteller kjeden til trd.by onsdag ettermiddag.

Det var TV 2 som først omtalte saken om at en type klamydia-test som selges hos Kondomeriet får kritikk fra flere eksperter.

Produsenten av klamydia-testen lover at den skal være 98 prosent sikker, men Trygve Tjade, overlege og medisinsk mikrobiolog ved Fürst laboratorium, sier til TV 2 at den erfaringsmessig gir mange gale svar.

Følg trd.by på Facebook

- 50-67 prosent av de som har klamydia vil få vite at de ikke har det, og det er et veldig høyt tall, sier han til TV 2.

Overlegen får støtte fra flere eksperter som Helsekontrollen på TV2 har vært i kontakt med, og Tjade mener Abblo Pharmas klamydiatest bør trekkes fra markedet.

Kondomeriet opplyser at de har solgt cirka 800 slike tester på et halvannet år i Norge. Presseansvarlig Dorthea Berge sier til avisa at de tar kritikken alvorlig, og onsdag opplyser Berge til trd.by at de har valgt å fjerne testen fra sine butikker og fra nettbutikken.

Leverandøren er det danske firmaet Abblo Pharma, og de avviser kritikken, men legger til at testen må sees på som et supplement til legebesøk.

Apotek på Solsiden doblet angrepille-salget i august: - Vi tror det skyldes fadderuka