Etter å ha drevet Sesam i 30 år, ble det tidligere i fjor sommer klart at Ibrahim Mansour så etter nye eiere. Pizza Roma-driver Yusuf Ziya Akdeve har det siste halvannet året også drevet spiseplassen som holder til på Studentersamfundet.

Nå utvider han med enda en spiseplass på Solsiden.

Etterspørsel fra kunder

– Vi er mange og har massevis av energi. Kunder på Samfundet har i lang tid etterspurt en avdeling også i byen, sier Akdeve, og legger til at Mansour også fikk de samme spørsmålene i flere år.

– Hvis man befinner seg i Midtbyen eller på Solsiden, er det et stykke å gå helt til Samfundet etter en kveld på byen, fortsetter han.

Fra venstre: Hasan Sahid, daglig leder ved Sesam, Alan Mohammed, avdelingssjef Solsiden, Yusuf Ziya Akdeve, eier Sesam og Rolf Hasselvold som har bistått under oppusinngen. Foto: Synne Mauseth

Nå har Sesam flyttet inn i de gamle lokalene til Sushi Bar på hjørnet mellom Verftsgata og Innherredsveien. At de lokaliserer seg på Solsiden er ikke tilfeldig.

– Vi tenkte på Midtbyen først, men Solsiden er en veldig populær plass. I tillegg har vi en god avtale med Foodora, og fra den nye avdelingen vår kan vi levere mat både enklere og raskere til østsiden av byen.

Lever av take away

Den siste tiden har lokalene vært oppussingsobjekt. Kjøkkenet har gått fra å være tilpasset sushilaget, til å være en plass hvor burgere og pizza kan lages effektivt og på best mulig måte.

Akdeve forklarer at Sesam lever av take away. Under koronaperioden har de mistet mange kunder på nattetid. De to første ukene etter at Norge stengte ned, var det tungt for bedriften. Men så snudde det, ifølge Akvede.

– Etter det har det gått oppover. Vi har flere ordre på dagtid, og nesten samme omsetning som før korona, sier han.

Spisestedet på Samfundet har få sitteplasser. I den nye avdelinga, som er litt større, håper han at også kundene vil sitte der.

– Full kontroll

Burgerstedet skal holde åpent til klokka 4 natt til fredag, lørdag og søndag. Beboerne i sameiet Innherredsveien 10 har tidligere uttalt til Adresseavisen at de frykter bråk når Sesam åpner. Ifølge Akdeve kommer det til å ordne seg for naboene.

– Naboene kan stole på oss. Vi har god erfaring med nattjobbing og kommer til å ha full kontroll.

Den nye spiseplassen er innredet med bilder av Samfundet og Bakklandet. Foto: Synne Mauseth

Sesam har i dag 12 ansatte, opplyser daglig leder på Sesam, Hasan Sahin. Fem av dem skal jobbe på den nye avdelinga, som skal ledes av Alan Mohammed.

Sesam på Solsiden åpner dørene førstkommende onsdag.

– Det er kun noen småting som gjenstår før vi er klare for åpning. Vi har store forventninger og håper at dette blir bra, sier Akdeve.