«The Rehearsal» (HBO Max)

  • Premiere: 15. juli

Den er karakterisert som en «åndelig oppfølger» til komikeren Nathan Fielders klassiske doku-komedieserie «Nathan for You». Konseptet i «The Rehearsal» er den kronisk «cringe»-komiske Fielder, der han hjelper ulike personer med å forberede seg til viktige øyeblikk – som en vanskelig avgjørelse eller et slitsomt møte. Serien skal ta for seg «hvor langt man kan gå for å redusere hverdagslivets uvisse».

«Under the Banner of Heaven» (Disney+)

  • Premiere: 27. juli

Andrew Garfield spiller den troende mormonen og drapsetterforskeren Jeb Pyre i «Under the Banner of Heaven». Foto: Disney+

En ubehagelig true crime-serie basert på Jon Krakauers 2003-bok med samme tittel. Det handler om en fundamentalistisk mormonerfamilie i Utah som kobles til et grotesk drap på en ung kvinne og hennes nyfødte baby. «Under the Banner of Heaven» er blitt anklaget for å svartmale mormonene, men har med rette blitt hyllet av anmelderne.

Andrew Garfield spiller den troende drapsetterforskeren Jeb Pyre, som konfronteres med sin egen religions mørke sider. Serien beskrives som en dyp nedstigning i det mørket som et ytre av moralsk renhet kan skjule.

«Paper Girls» (Prime Video)

  • Premiere: 29. juli

«Paper Girls» er en oppvekstskildringet viet fire 12 år gamle jenter. De er avisbudene som ved en feil blir sendt på en tidsreise, og må finne en vei tilbake til fortiden. Foto: Prime Video

Dette kan potensielt være den neste ungdomsmysterium/science fiction å sjekke ut etter å ha sett ferdig den nyeste sesongen av «Stranger Things». «Paper Girls» bygger på en bestselgende tegneserieroman ved samme navn, skrevet av Brian K. Vaughan og tegnet av Cliff Chiang. Handlingen er lagt til 1980-tallet og vies de fire ungjentene Erin. Mac, Tiffany og KJ. De er ute på avisbudrunden sin da de havner midt i et krigersk oppgjør mellom to grupper tidsreisende – og selv blir tidsreisende.

«The Sandman» (Netflix)

  • Premiere: 5. august

Tom Sturridge spiller Dream i «The Sandman», som altså er TV-serieversjonen av Neil Gaimans klassiker. Foto: Netflix

Etter 30 år og mange mislykkede forsøk har Neil Gaimans mest klassiske serieroman endelig blitt TV-serie. «The Sandman» er en mørk, mytologisert fantasy om Dream, en slags Jon Blund som reiser mellom ulike metafysiske verdener, samtidig som drømmekongen Morpheus har rømt fra fangenskap og skapt oppstyr i den underbevisste verden. Serien klarer umulig å leve opp til forventningene, men det er nok best å titte likevel.

«House of the dragon» (HBO Max)

  • Premiere: 22. august

Kongsslekten Targaryen – med de karakteristiske blonde frisyrene – styrte Westeros med galskap og drager 200 år før «Game of Thrones» fant sted. Det skildres i «House of the Dragon». Foto: HBO Max

Sommerens – og kanskje årets – mest etterlengtede serie for mange kan være denne såkalte prequelen til «Game of Thrones». Den foregår 200 år før hendelsene i originalserien, og handler om de høyst sannsynlig grusomme maktkampene som farget kongeriket da drageslekten Targaryen styrte. Romanforfatter George R.R. Martin har en hånd med i serien, forhåpentligvis hele løpet ut – denne gangen.