Helt siden suksessen med serien «Hjem til jul» i 2019 har Netflix trappet opp sin norske satsing, med serier og filmer som «Troll», «Ragnarok», «Julestorm», «Post Morten: Ingen dør på Skarnes» og «Royalteen»-filmene. Nå legger de til to nye norske prosjekter i sitt assortiment.

Neste år blir den kritikerroste boken «Snøsøsteren» av Maja Lunde å se på storskjermen, samt katastrofe-serien «La Palma» av produsentene av «Bølgen», «Skjelvet» og «Nordsjøen».

– Vi er glade og stolte over vår reise i Norden og de fine historiene vi får fortelle gjennom våre filmer og serier, sier Jenny Stjernströmer Björk, nordisk innholdssjef i Netflix.

«Snøsøsteren» forteller historien om ti år gamle Julian som har mistet julegleden etter at storesøsteren Juni døde. Når han tror julen er avlyst, møter han den livsglade juleelskeren Hedvig og begynner å tro på julen likevel. Men det er noe mystisk med huset Hedvig bor i og den underlige mannen som lurer utenfor.

«La Palma» handler i kontrast om nordmenn som ferierer på Kanariøyene og et ulmende utbrudd fra en vulkan som vil forårsake den største tsunamien verden har sett.