Jørn Rapp (31) startet først i Steinkjer i 2021. Så flyttet han til Halden tidligere i år da kjæresten fikk seg jobb der. Men savnet etter Trondheim ble for stort.

Nå flytter den driftige nordtrønderen tilbake til Trondheim, hvor de bodde i fem år inntil i fjor.

– Jeg gleder meg som f**n, sier Rapp til Trd.by.

Korny Bite var først et rent donututsalg, men Rapp har senere utvidet med biff-sandwicher.

– Det eneste jeg mangler, er klosett, dusj og seng, sier Rapp om vogna han har skaffet seg og fått dekorert. Bildet er tatt på den gamle standplassen i Halden. Foto: Privat

Vil ikke gjøre som konkurrentene

Rapp forteller at han har vært en selger hele livet, og har drevet med både telefon-, bil- og dørsalg. Men så kom donutene til Trondheim for fullt.

I løpet av kort tid åpnet to donutsjapper på Heimdal i 2021, D’king Donuts og Benny’s Donuts. De knivet hardt om donutsultne trondhjemmere og åpnet flere steder, i og utenfor byen.

– Det var mye støy rundt dem, og så var jeg der og smakte. Jeg tenkte på hva jeg kunne gjøre bedre, sier Rapp, som ble inspirert til å starte med donuter selv.

Halvannet år senere er både Benny’s og D’kings konkurs og borte. I tillegg rakk et tredje selskap å gå konkurs før det i det hele tatt etablerte seg i byen.

Kun Daddys Dounuts som kom senest i mai, står igjen. Det skremmer ikke Rapp.

– Jeg har ikke 20 ansatte, har bare meg selv og driver bare én plass, Jeg har ikke tenkt til å bygge det opp og starte fire avdelinger i løpet av et år. Jeg har bare tenkt til å servere god mat og satse på faste, gode kunder, sier Rapp.

Rapp sier at donutsalg går i rykk og napp. Derfor utvidet han og begynte med sandwich i tillegg. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Splitter ny vogn

Foodtruck-en er kjørt til Trondheim fra Halden, og Rapp håper å kunne ta imot kunder på plassen ved Vår Frue Kirke lørdag.

Her har han fått midlertidig tillatelse fra kommunen til å stå til årsskiftet. Da må Rapp søke på nytt for vogna, som er noe annet enn den han startet med for ett år siden.

– Den vogna var en gammel isvogn fra Diplom-is, som jeg pusset opp. Den jeg har i dag, fikk jeg levert for to måneder siden. Den er kjempesvær og har «alt», sier Rapp stolt.

Korny Bite-vogna skal stå fast i Kongens gate, frem til nyttår i første omgang. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen