– Det fins mye dårlige, kjedelige sauser, så da ville jeg heller lage det selv, Jeg har vært heldig med timingen, ettersom nordmenn har sluttet å synes at alt sterkere enn paprika-krydder er for spicy, forteller gründeren.

Fra bordet til bak disken

Vold tok initiativ til å lage egen hot sauce da han jobbet på en pizza-restaurant i hovedstaden. Kundene ga gode tilbakemeldinger, og plutselig ble sausene tappet på egne flasker og solgt fra bak disken. Motivet på den første varianten var Donald Trump, malt med mens-blod.

– Det motivet stjal jeg fra en amerikansk kunstner, men jeg fikk såpass dårlig samvittighet at jeg kjøpte et trykk av henne etterpå, smiler Vold.

«Nei takk» til den harry estetikken

Hot sauce-flasker og varemerker har mye gjennomgående grafikk som består av hodeskaller og flammer.

Noen spicy varianter Foto: Håkon Hoseth.

– Det fins mye harry. Det ville jeg gå bort fra, og heller lage en annen vri, forteller Vold.

En rekke diktatorer og store, kontroversielle personligheter har fått pryde flaskene til produktene til Munnvold.

– Vi har mye karikaturtegninger på etikettene. Det er noen som er redde for å bli blandet i noe politisk, men ingen er trygge, ler sausmakeren.

Internasjonale fjes har vært nevnt, men også vår egen Sylvi Listhaug har vært å se på en tidligere utgave.

– Jeg har hørt at Trine Skei Grande var innom en delikatessebutikk og kjøpte den. Jeg fikk til og med smuglet inn noen flasker med Sylvi-saus på stortinget, forteller Vold videre.

Passer i håndbagasjen

Vold startet kokkeleringen hjemme, og det produseres stadig nye produkter.

– Jeg har alltid fire-fem varianter som er for salg i butikker og på nett, men det som er mest spennende for meg er alltid det neste prosjektet. Nå som folk begynner å gå lei av å brygge øl, kjøper jeg deres gamle fermenterings-bøtter og lager hotsauce oppi istedenfor.

Thomas Moen (midten), er en av Volds samarbeidspartnere. De reiser sammen på matmesse til Berlin i januar. Foto: Håko Hoseth

Sausene ble i første omgang tappet på små flasker på 125 milliliter, men behovet for en ørliten reduksjon ble nødvendig av en veldig enkel årsak:

– Det tok seg opp da jeg gikk over til 100 ml, for nå får flaskene plass i håndbagasjen.

Vold ser utenlands, men det primære markedet foreløpig er Norge.

– Det er internasjonale produkter, og vi har forsendelser til hele Norge. Jeg er ikke interessert i å produsere for Rema 1000 med billig produksjon og greie produkter, jeg fokuserer mer på matentusiaster, barer og restauranter, sier Vold.

Vold har også designet en egen saus til bandet sitt, Lydia Laska. Foto: Privat

Bieber og kyllingvinger

Slakterbutikken Idsøe i Stavanger er ett av mange utsalgssteder for Munnvold, og i fjor hadde de en riktig så anerkjent kunde.

– Justin Bieber fikk kjøpt alle flaskene de hadde i butikken. Han ville ha ordentlig dipp til kyllingvingene på privatflyet.