- Jeg brukte en hel uke av ferien min til å oversette alt til engelsk. Det ene spillet i appen, «jeg har aldri», har over 1 300 spørsmål. Jeg måtte oversette hvert enkelt ord, ler appmakeren.

I midten av juli 2016 lanserte Erik Auranaune (23) fra Trondheim appen Drikkespillet. Som han fortalte til Trd.by den gang, kom ideen under et lystig lag med kompisene. De klarte ikke komme på noen drikkeleker, og allerede neste dag var arbeidet med den nye appen i sving.

For få uker siden rullet Auranaune ut en engelsk versjon av sin populære drikkespill-app, «The Drinking Game». Foto: Skjermpdump, Apple Store

51 000 nedlastninger

Rundt to år senere har over 51 000 lastet ned den norske versjonen av den trønderske appen. Rett i underkant av 6 000 brukere har oppgradert appen mot betaling. Nå håper han at det er enda mer å hente på det engelskspråklige markedet.

- Den engelske versjonen la jeg ut for et par uker siden, og uten noen form for markedsføring, har den rundt 1 000 brukere så langt, opplyser Auranaune.

Appen gir deg tilgang til en rekke ulike drikkeleker, som «flasketuten peker på», «jeg har aldri» og «ring of fire». Foto: Skjermdump, Drikkespillet

Appen er gratis å laste ned, men brukerne kan oppgradere spillet for å få tilgang til alt av funksjoner, og unngå reklame. Han forklarer at fullversjonen av spillet koster 55 kroner, og at han selv blir sittende igjen med mellom 33 og 35 kroner per oppgradering. Det betyr en fortjeneste på rundt 200 000 kroner.

- Det har vært hardt arbeid, og jeg har jobbet dag og natt med appen. Det er fint å få en liten inntekt for det. Det engelske markedet er mye større, så der kan det være flere kroner å hente.

App som hobby

Auranaune jobber på fulltid som selger hos Telia, og forklarer at all jobb med appen er på hobbynivå.

Han forklarer at det med tiden har kommet mange lignende drikkelek-apper.

- Det som gjør at min app skiller seg ut, er at det er mange drikkeleker i en og samme app. På den måten slipper du å laste ned en egen app for hver enkelt spill.

Du må være 17 år for å laste ned spillet, som i utgangspunktet er helt gratis å bruke. Inntil videre er spillet kun tilgjengelig på Iphone og Ipad. Foto: Skjermdump, Drikkespillet

Appmakeren kan hele tiden følge med på statistikk over nedlastninger og bruk av appen.

- Antall nedlastninger har tatt seg opp en god del i det siste. Og spesielt på fredager og lørdager er bruken stor, ler han.