- Vi starter 2021 med å åpne i Trondheim, og gleder oss stort. Så langt har erfaringen utelukkende vært positiv, og vi har blitt møtt med varme og engasjement fra folk som gleder seg til åpningen.

Det sier Amanda Kausland, som sammen med Carl Fredrik Nordberg Schjøtt-Falster nå skal åpne ny restaurant i Midtbyen. Fra før av har de fem restauranter - fire i Oslo og en i Bergen.

Vinger og lår, burgere og fritert kylling-croissant

Konseptet Fly Chicken så dagens lys i 2018, den gang som en pop-up-restaurant. Menyen har hele veien bestått av fritert kylling, servert i kreative kombinasjoner. Vinger og lår, burgere og fritert kylling-croissant - for å nevne noe.

Amanda Kausland og Carl Fredrik Nordberg Schjøtt-Falster er gründerne bak Fly Chicken. Foto: Fly Chicken

- Vi savnet ekte fast food, og ikke minst digg fritert kylling - som både var lite representert og tilgjengelig i Norge da vi startet som pop-up i 2018. Mottakelsen og veksten bekrefter at dette var noe flere ønsket seg, sier Schjøtt-Falster.

Han er selv utdannet kokk og har lang fartstid i bransjen, med bakgrunn i det franske kjøkkenet.

Vil ha komfortmat

Midt under pandemien har paret åpnet tre restauranter - to i Oslo og en i Bergen - og nå står altså Trondheim for tur på nyåret.

- Selv etter et tyngre år for hele bransjen, ser vi at etterspørselen etter ekte komfortmat ikke avtar, og derfor utvider vi, forklarer Kausland.

Spesialiteten «fly mandy» - en fritert kylling-croissant - står på menyen. Foto: Fly Chicken

Avdelingen som åpner her i Trondheim, tar over lokalene til klesmerket Riccovero i Olav Tryggvasons gate, rett på andre siden av gaten for Byhaven.

Restauranten vil ha plass til 35 sittende gjester. Fly Chicken har allerede begynt rekruttering av ansatte, og selskapet regner med å ansette rundt ti personer.