Sju personer er pågrepet, og det er levert inn 27 anmeldelser etter Putte i Parken-festivalen i Sverige. På Bråvallafestivalen skal en ung kvinne ha blitt voldtatt under en konsert. Norske festivalarrangører sier til Dagsavisen at de setter sikkerheten i høysetet.

– Vi har jobbet med det i lang tid. Å lære opp arrangørene til å tenke sikkerhet og lage prosedyrer. Det er en del av profesjonaliseringen det siste tiåret, sier Torbjørn Heitmann Valum i Norske Konsertarrangører. Han trekker fram VG-lista Topp 20 som en av de flinkeste arrangørene i klassen.

Følg trd.by på Facebook

– Vi har egne sikkerhetsansvarlige med lang erfaring og holder hele tida tett dialog med alle etatene, særlig politiet. Dette er profesjonelle og erfarne folk, sier eventansvarlig Lise Rønneberg i VG.

– I tillegg er natteravnene til stede. Om noe skjer, skal det rapporteres til nærmeste vakt, og så samarbeider vi med politiet videre, sier hun. Selv om de anbefaler at barn under 13 er sammen med en voksen, understreker hun at sikkerheten skal være ivaretatt for alle, også de som kommer uten en voksen.