- Jeg gleder meg så sykt mye. Bare at vi snakker om det får det til å kiler i magen, sier Astrid Smeplass.

Vi snakker om festivalsommeren artisten fra Rennebu har i vente.

- Jeg gleder meg til å spise is, være med bandet mitt, spille og reise rundt og se hele Norge. Norsk sommer er jo den beste i verden når den er på sitt beste, fortsetter hun ivrig.

Følg trd.by på Facebook

- Verdens beste følelse

Astrid S har spilt på festivaler tidligere, men dette blir uten tvil hennes største festivalsommer så langt i karrieren. De neste ukene skal hun reise land og strand for å spille på blant annet Stavernfestivalen, Bergenfest, Sommerfesten På Giske, Trænafestivalen, Skral Festival, Parkenfestivalen og Pstereo.

- Å spille en bra festivalkonsert har mye med energi og tilstedeværelse å gjøre. Det er hele pakken som skal gjøre inntrykk på folk; hvordan du fremfører sangene, lyd og det visuelle, som blant annet lys. Om man har mistet synet eller hørselen, skal man fortsatt kunne føle energien og ha det fett, sier Astrid S.

10 uforglemmelige festivaler du bør sjekke ut

I mars sa hun til Adresseavisen at hun trengte mengdetrening som liveartist. To måneder senere føler hun seg allerede mye tryggere på scenen, for Astrid S har varmet opp til festivalsommeren på best mulig vis. Hun har brukt våren på europaturné med den australske artisten Troye Sivan.

- Det har gått utrolig bra, og nå har jeg bare gode nerver før en konsert. Jeg har fått fantastisk respons. Å stå på scenen og se folk synge med på de ordene jeg har stått og pønsket ut i dusjen, det er kanskje verdens beste følelse, sier Astrid S.

Å spille live ble en øyeåpner

Like før festivalsekken skal pakkes, reiser hun til New York for å holde sin første konsert headliner-konsert i USA. All konserterfaringen har ikke bare gjort henne sikrere på scenen, den har også påvirket tankegangen når hun er i studio.

- De mange livekonsertene jeg har gjort i det siste har åpnet øynene mine. Til sommeren skal jeg tilbake i studio for å jobbe med min andre EP, da blir utfordringen å få en like bra energi på studioversjonene av låtene som de får live, sier Astrid S.

20 kule festivaler i Europa du bør sjekke ut!

20. august kan Pstereo-publikummet synge med til låter som «Hyde», «Hurts So Good» og «Paper Thin». Det ser artisten selv frem til.

- Det blir veldig artig å spille på Pstereo. Det kommer en del venner av meg, så da får jeg vise dem hva jeg holder på med. Mamma og pappa kommer også. Pstereo er jo hjemmebane, sier Astrid S.

Florlett elektropop på Marinen

20. mai ga den populære popartisten ut sin første EP. «Her får vi fem doser glassklar og silkemyk elektropop, så florlett at den stiger i møte med luft.», skrev Adresseavisens anmelder Vegard Enlid om debuten «Astrid S». Florlett elektropop må passe ypperlig en lørdags kveld på Marinen, og trolig vil Astrid S også teste ut nytt materiale under Pstereo.

- Nå har jeg jobbet med bandet mitt så lenge at de begynner å kjenne meg veldig godt. Det kule med det er at jeg kan lage ny ei låt, ta den med på øving og kanskje spiller vi den på konsert noen uker senere, sier artisten.

- Er du et festivalmenneske?

- Ja, veldig! Jeg elsker festivaler. I sommer er jeg veldig opptatt med å spille konserter, men jeg har ei frihelg og den skal jeg faktisk tilbringe på festival. Det er konge å ligge i telt, høre på musikk, være med venner, bade og spise is, sier Astrid S.

Astrid S: - Det er skummelt å være sårbar

Hun deler gjerne noen nyttige tips til ferske festivalgjengere.

- Et tips til dem som skal på festival for første gang er å pakke praktiske klær. Jeg kan se for meg at unge jenter og gutter ser på festivalbilder fra Coachella i California. Det ser fantastisk ut med blomsterkranser og hvite sommerkjoler, men realiteten for norsk festivalsommer er gjerne en gjørmete slette. Så dropp den dyre sommerkjolen, og ta heller med praktiske klær, gode venner og nok penger til is, råder Astrid S.

Sydenstemning på festival

Frihelga er lagt til Slottsfjell i Tønsberg der internasjonale navn som Bring Me The Horizon, Dillon Francis og Grimes topper listen over festivalartistene. Likevel er det norske artister hun gleder seg mest til å se på festivaler rundt omkring i løpet av sommeren.

- Jeg har lyst å se Karpe Diem, Sondre Justad, Aurora og Julie Bergan, sier Astrid S.

- Hva er det du liker ved festivallivet?

- Når du er på festival er man en gjeng sammen og man lever i ei boble. Du svever på en sky hele dagen. Jeg føler det blir et fellesskap blant alle som er på festivalen, på samme måte som når vi møter andre nordmenn på stranda i Syden, man snakker med alle og føler man kjenner hverandre, sier Astrid S.

Slik blir årets Pstereofestival