Med fredagens slipp er sommerens Pstereofestival ferdigbooket. Festivalen, som for første gang går over tre dager mellom 18.-20. august, serverer i år 35 artister i hovedprogrammet.

Følg trd.by på Facebook

Programmet for hver dag finner du nederst i saken, men her er de fem siste navnene:

Drar te Pstereo: Todd Terje kom nylig mer remixer av Beraneks gamle hit «Dra te hælvete», og i august tar han discofesten til Pstereo. Foto: pressefoto

Todd Terje er i disse dager aktuell med en samling glitrende remixer av Beraneks gamle (og på den tiden sensurerte) 1981-hit «Dra te hælvete». Selv om han har vært stjerne på den internasjonale dj-scenen i en årrekke med sine disco-edits, kom mjøndølens store mainstream-gjennombrudd med hiten «Inspector Norse» i 2012. Kurven fortsatte å peke oppover da debutalbumet «It's Album Time» kom i 2014, en utgivelse som kom høyt på årsbestelistene både her i Norge og i utlandet. Lave odds for at Todd Terje leverer den mest dansevennlige konserten under årets festival når han inntar scenen torsdag 18. august.

Luke Elliot kommer til Pstereo. Foto: jens søraa

Luke Elliot fra New Jersey har gjort seg bemerket som noe av en norgesvenn, med både norske fødselshjelpere og musikere i kulissene, og det er sagt at Elliot spiller musikk som gir lytteren lyst til å drikke brunt brennevin.

- Det er rock'n'roll. Jeg er ikke så flink til å beskrive hva jeg gjør, det er et produkt av alt jeg har hørt opp gjennom livet. Alt fra Cramps og Gun Club til Sharon Van Etten. Kurt Vile. Og Mink DeVille! Masse Mink DeVille, sa han til Adresseavisen da vi intervjuet ham for nøyaktig ett år siden. «Luke Elliot har dette «noe» som gjør at han vekker interesse selv om for eksempel Nick Cave allerede har tråkket grundig opp stien han vandrer langs»skrev vår anmelder om fjorårets debutalbum «Dressed for the Occasion». Elliot spiller lørdag.

Pumarosa fra England. Foto: handout

I tillegg kommer tre utenlandske band på vei opp: London-kvintetten Pumarosa er et navn på kraftig vei opp, med topplassering hos Hype Machine og som et av navnene Time Out Magazine mener vi bør se opp for i 2016. Bandet, som spiller lørdag, er blitt beskrevet som en blanding av Patti Smith og The Knife.

Husky fra Australia. Foto: handout

Den australske duoen Husky (spiller torsdag) er signert på kjennerselskapet Sub Pop, og leverer sval og harmonisterk folkpop i skjøæringspunktet mellom Fleet Foxes og Local Natives.

Seratones fra USA. Foto: handout

Det vil gå adskillig hardere for seg når Louisiana-garasjerockerne i Seratones går på scenen lørdag. Bandet er blitt framhevet både av NME og NPR, og vokalist AJ Haynes bakgrunn i baptistkor gjør henne til en drivende god og karismatisk seremonimester for bandets skitne og energiske rock.

I forrige uke slapp festivalen tre lokale navn, SnøskredKari Harneshaug og RGB Unit, noe som bringer totalantallet trondheimsartister opp til ti under årets festival.

Dagsprogrammet:

Torsdag 18. august:

* Sigur Rós (IS)

* Lars Vaular

* Todd Terje

* Sondre Justad

* All Them Witches (US)

* Ary

* Husky (AUS)

* POSTAAL (UK/FR)

* RGB Unit

* Black Moon Circle

* Dunbarrow

Fredag 19. august:

* Highasakite

* Veronica Maggio (SE)

* Hudson Mohawke (UK)

* The Thurston Moore Band (US)

* Uncle Acid & The Deadbeats (UK)

* Kakkmaddafakka

* Beach Slang (US)

* Dagny

* Hinds (ES)

* Barren Womb

* Luke Elliot

Lørdag 20. august:

* Dumdum Boys fremfører albumet «Pstereo»

* The Lumineers (US)

* Deafheaven (US)

* Astrid S

* Bendik

* The Underachievers (US)

* Phil Cook & The Guitarheels (US)

* Pumarosa (UK)

* Seratones (US)

* Daniel Kvammen

* Snøskred

* Kari Harneshaug

I tillegg blir åtte artister plukket ut til å spille på Urørt-scenen, der årets Urørt-vinner Cezinando allerede er klar.