Ved første øyekast er det vanskelig å se at det skjuler seg en enorm festbutikk mellom O’Learys og Big Bite i Nordre gate.

Skiltet fra den nedlagte avdelinga til Way trafikkskole henger fortsatt over døra.

Men går man ned trappa, finner man 830 kvadratmeter med festvarer hos «Arti Læll».

Foto: Emelie Kjærnli

Stor butikk

Den første butikken dukket opp på Tiller i 2016. Den nye i Nordre gate er den fjerde i rekken fra den trønderske familiebedriften.

Det finnes allerede én Arti Læll i Midtbyen, i Olav Tryggvasons gate, men denne er ikke engang en åttendedel så stor når det kommer til areal.

– Nå har vi mulighet til å fokusere på nisjer og ikke bare kostymer. Vi kan tilby en større bredde i produkter. Det er betraktelig mer plass, som gir rom til mer av sånt som brettspill, merkevarer og leker, sier eier Wenche Johansen.

Foto: Emelie Kjærnli

Mange kunder

Oktober er den mest travle sesongen for Arti Læll. Derfor tenkte de ansatte at det var lurt å åpne før Halloween, selv om ikke alt er hundre prosent klart i butikken.

De åpnet dørene «i det stille» lørdag 21. oktober.

– Kundene som har kommet hit så langt, har stort sett fått vite om oss basert på rykter. Vi venter litt med å vise oss skikkelig frem til alt er klart, sier Johansen.

Foto: Emelie Kjærnli

Skummel pynt

Mye tydet på at de ansatte likevel var forberedt på storinnrykk i den siste helga før Halloween.

Fredag ettermiddag hadde alle pyntet seg i kostymer og Halloween-sminke.

Foto: Emelie Kjærnli

– Det har vært intenst å åpne midt i vår travleste sesong, selvsagt. Vi er forberedt på kaos på lørdag, når ungene kommer til sentrum for å handle. Men åpningen har gått veldig bra så langt. Vi er fornøyde, sier Johansen.