Normisjon har allerede ti «Galleri Normisjon»-butikker i resten av landet. Den nye butikken i Prinsens gate 22B er deres første i Trondheim.

Butikken ligger i krysset rett ved Trondheim Torg og Byscenen. Foto: Emelie Kjærnli

Butikkleder Ingvild Ottesen er bare 21 år gammel og studerer fulltid på NTNU, men har likevel tatt på seg rollen som frivillig butikksjef i stedet for å ta en betalt jobb.

– Penger er ikke så viktig for meg. Jeg får jo støtte fra Lånekassen. Denne jobben føles viktig – det er bra for miljøet, bra for byen og pengene går til en god sak.

Ingvild Ottesen synes det er givende å jobbe frivillig. Foto: Emelie Kjærnli

Åpent tre dager i uken

Alle de ansatte ved «Galleri Normisjon» jobber frivillig. I butikken i Trondheim selger de utelukkende donerte klær.

Foto: Emelie Kjærnli

Nå er de 15 frivillige i butikken i Trondheim, men Ottesen ønsker gjerne flere på laget. Enn så lenge har de bare nok ansatte til å ha åpent tirsdag, torsdag og lørdag, men håpet er å kunne utvide åpningstidene.

– Det var i hvert fall stor interesse på åpningsdagen. Det var såpass fullt at noen måtte stå og vente utenfor, sier hun.

De ansatte begynte å pusse opp lokalet for et halvt år siden. De fant denne blomsterveggen da de begynte å rive. Foto: Emelie Kjærnli

Liker plasseringen

Butikksjefen er ikke bekymret for å åpne gjenbruksbutikk rett ved et av Trondheims mest populære kjøpesentre.

– Det betyr bare at det er mange kunder i området fra før, som kanskje tar turen innom her. Det er nok bare positivt at det er så sentralt.

Utstillingsvinduet peker rett mot Trondheim Torg. Foto: Emelie Kjærnli

Overskuddet fra butikken går blant annet til Normisjons internasjonale arbeid.

Glad i bruktkupp

Ottesen har alltid vært interessert i brukte klær. Det er litt av grunnen til at butikken i Trondheim bare selger nettopp dette.

– Klær er en av de største miljøverstingene vi har, så det er fint å kunne bidra med å minimere miljøsvinn. Det blir også mer og mer vanlig å handle brukt.

Foto: Emelie Kjærnli

Hun forklarer at butikken også skal være en møteplass. De ansatte har laget en liten sittegruppe med kaffeservering, så kunder kan sette seg ned og slå av en prat.

– Du trenger ikke å kjøpe noe selv om du kommer innom. Alle er velkommen til å bare komme og snakke med oss.