– Konseptet er at vi skal være noe for alle, med allsang og dans på bordene.

Det er skjærtorsdag, klokka er 22 og assisterende daglig leder Maria Nybraaten har akkurat åpnet andre etasje på Heidis Bier Bar Trondheim.

Der er det allerede overraskende mange mennesker. Om du vil ha bord på Heidi’s må du komme tidlig.

– Det er uformelt. Du slipper å pynte deg, det er bare å ta på noe komfortabelt, sier Kristine Klavenes Johansen.

Den danske utelivkjeden Heidi's Bier Bar har åpnet i Oslo, Drammen og Trondheim og profilerer seg på Oktoberfest og afterskistemning. Her fra Heidi's Bier Bar i Oslo, som Adressa besøkte i november 2016. Foto: Vegard Eggen

Sammen med fem andre jenter fyller hun opp ett av bordene. Vanligvis henger de på Downtown, TAG eller Studio 26, men afterski-stemning og dans på bordene gjorde at Heidi’s frista mer i påska.

– Det er god stemning, sier Katrine Arnoldussen.

– En forjævligsering

Da det ble kjent at Brukbar/Blæst skulle erstattes av kjedekonseptet Heidi’s Bier Bar raste kultureliten i Trondheim, og flere med dem.

– Dette er et usmakelig opplegg, en forjævligsering av hele planeten, uttalte Are Sende Osen til Adressa i november 2016.

F.v. Marius Elvedal Gangsaas, Tor Mikkel Grønli, Christian Strømskag Måsøval, Adrian Sneen og Amar Rozajac henger i første etasje. – Vi pleier å dra på Downtown, men Heidi’s er kjent for å ha litt bedre stemning med tanke på allsang. Det er det du går for når du går på Heidi’s, sier Sneen. Foto: Inga Skogvold Rygg

Men mange ønsket dem også velkommen. På Facebooksiden er de positive anmeldelsene i flertall:

– Som stamgjest nr 1 i på Heidis Bier Bar i Oslo, vil jeg på det sterkeste anbefale Heidis! Så hele Trondheim, dere kan virkelig glede dere! Utelivet blir aldri det samme igjen!

Shots på ski

Du kan mene hva du vil om konseptet, men det er definitivt gjennomført. Det lukter tre og hytte, og i trappa opp til andre etasje er veggen dekket av ski. Et skilt med teksten “Dans på bordene” er malt på veggen over den ene langsiden av dansegulvet. Servitørene har Oktoberfest-kostymer, og shots serveres på fat utformet som treski.

Bjørn Tore Vigdal har vært på Heidi’s én gang før, og dro med seg resten av vennegjengen. De har kjøpt seg et øltårn og er klare for å danse.

– Det er spennende med noe nytt. Jeg står ikke så mye på ski, men afterski er gøy, sier han.

F.v. Mia Jenssen, Ava Ghobad, Kim Hansen, Ida Undall, Tara Ali Sulaivany og Bjørn Tore Vigdal. Foto: Inga Skogvold Rygg

Dans på bordet

Like etter klokka elleve setter servitørene i gang kveldens første dans på bordene. En fast tradisjon hver kveld, kan Nybraaten fortelle.

– Servitørene gjør det når de har tid. Det blir kanskje en tre-fire ganger i løpet av en kveld, sier hun.

Det ser ut som det er alt som skal til for å sette festen ordentlig i gang. Gjestene er ikke vonde å be, og flere følger etter opp på bordene. Det er god stemning.

Iløpet av den neste timen dras stemninga ytterligere opp idet allsangslager etter allsangslager sendes ut i rommet. De første tonene av «Crazy in love» akkompagneres av glade hyl, og etterfølges av «Waterloo» og «500 Miles». Du finner minst ett par danseglade føtter på nesten hvert bord i hele rommet.

Hege Merethe Bakken (t.v.) var på Heidi’s Bier Bar for første gang kvelden før, og har returnert sammen med Vivian Krogh. – Det er et helt annet konsept, jeg tror det kommer til å ta helt av. Du har alle aldersgrupper her, i går var det ei på 60 som danset på bordene, sier Bakken og ler. Foto: Inga Skogvold Rygg

«Single ladies»

Heidi’s satser på å treffe bredt. I løpet av vår tid på utestedet observerer vi alt fra sneakers og hettegenser til høye hæler og blazer. Alle forenes i noe så enkelt som at de liker å synge og danse til sanger de kan godt. En guttegjeng i dress og skjorte deler et øltårn og synger høyt, mens en fyr med man bun og god omkrets på bicepsen danser «Single Ladies»-dansen med en lidenskap Beyoncé ville misunt ham.

Da Adressa besøkte Heidi's Bier Bar i Oslo i november 2016 var det også dans på bordene. Servitørene drar i gang dans når de har tid, kan assisterende daglig leder i Trondheim fortelle. Foto: Vegard Eggen

Dette er hjemmefesten du tok med ut, vorspielet at du angret på at du dro fra og nachspielet som tok av, før en eller annen dro fram kassegitaren. Idet klokka bikker midnatt og «Ooa hela natten» dundrer ut over dansegulvet har køa inn til Heidi’s rukket å strekke seg godt over seks meter langs kanalen på Solsiden. Det er den eneste køen på Solsiden denne torsdagen.