25. september gjenåpnet Norge. Nattklubben i kjelleretasjen til Tag har vært stengt siden koronaen rammet landet i mars 2020.

Først nå, 258 dager etter gjenåpningen, åpner de igjen.

Mens restauranten har holdt åpen har nattklubben i kjelleretasjen vært stengt under hele pandemien, helt frem til nå. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

For i ukene etter at samfunnet åpnet opp, har de brukt på å gjøre om på hele klubblokalet.

– Vi ønsker å fremstå som ny og «fresh», sier Tag-gründer Tom Roger Mauseth.

Han anslår at de har pusset opp for om lag 1 million kroner.

Valgte å utsette

Hvorfor ble det at dere først åpner nattklubben nå?

– Vi ville gjøre de grepene vi ønsket å gjøre, men det gikk jo litt tid. Vi valgte å utsette det. Litt på grunn av bemanning og det å få tak i folk. Det har vi jobbet knallhardt med, sier Martin Nordvik, som er nattklubbansvarlig på Tag.

Siden gjenåpningsdagen, hvor Midtbyen så slik ut:

Det ble kaos i Nordre Gate da Downtown, Mint og de andre utestedene åpnet i Nordre Gate, lørdag 25. september. Foto: Richard Sagen

... har koronaviruset slått seg løs igjen. Trondheim kommune har måttet innføre nye tiltak.

Mauseth sier han merker at folk tar sine forholdsregler.

– Ja, de som kommer her, har vært flinke. Vi følger alle tiltak og forholder oss til alt vi får beskjed om. Det er surt, men det er sånn det er. Det er ikke unikt for oss, sier han.

Baren foran dansegulvet er bevart. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

– De husker hvordan vi var

Nattklubbansvarlig Nordvik merker at gjestene deres har store forventninger til nyåpningen.

– Jeg håper vi står til forventningene. De husker hvordan vi var, og vi er fortsatt det, men enda bedre, sier han selvsikkert.

Nattklubbansvarlig Martin Nordvik er klar til åpning. Det er også de mange nye sitteplassene i kjelleren. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

I kjelleren er det nå blitt plasser til over 100 personer og dødsoner er fjernet, forteller de.

Nordvik sier noe av motivasjonen for oppussinga var sørvisen.

– Litt av tanken med utbygginga er at det skal være mer sørvisvennlig. Det er blitt enklere for servitørene å gå rundt med bordservering, sier han.