Fredag åpnet det nye sushikonseptet Maki i Trondheim.

Faktisk har lokalet stått mer eller mindre ferdig helt siden oktober, men det var først nå restaurant-gründeren Remy Nordvik følte at alt var klart.

Da Trd.by pratet med ham i oktober, var han like spent selv på hva Maki skulle bli til.

Nå sier han at de sikter høyt.

– Vi visste hva vi ville bli, men vi legger lista der … og hvor vi havner hen på lista? Det er der vi er, sier Nordvik og forklarer med hendene at de har høye ambisjoner.

Nordvik sier han satser på lokale råvarer som skal være av ypperste kvalitet. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Vil fornorske sushien

Lokalet på Bakklandet er intimt. Det er 12 sitteplasser, hvor halvparten kan reserveres på nettsiden deres. De resterende sitteplassene er «drop-in»-plasser, forklarer Nordvik.

– Det er en «take away»-sjappe. Det skal være uformelt; du kan bestille på nett, komme innom og hente. Det er ikke noe «fine dining»-opplegg, men vi skal prøve å gjøre det så godt vi kan. Vi starter der, sier han.

Kjøkkenet utgjør om lag halve lokalet. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

De holder åpent fra onsdag til søndag, hvor kjøkkenet er åpent fra klokken 16 til 22.

Det er ni år siden Remy Nordvik åpnet den første Sabrura-restauranten i kjelleren på kjøpesenteret Byhaven i Trondheim. I 2018 solgte han sushikjeden til det trønderske selskapet Bitastad, som også eier blant annet Big Bite, Sot og Kompis.

Med Maki vil han prøve et helt nytt sushikonsept.

– Det er topp råvarer. Litt av tanken er å mikse det japanske med litt norsk «fine dining». Vi vil gjøre en liten forandring på ting; fornorske det litt uten at det blir en «fine dining»-plass, sier Nordvik, og lister opp makrellstørje og helt ferske kamskjell som noe de vil ha på menyen.

Hjørnebordet kan reserveres på nett. Småbordet og vindusrekka er «drop-in»-plasser. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

– Folk ringer hele tiden

Derfor har han, i tillegg til å hente inn en sushikokk, ansatt en «fine dining»-kokk. David Bøysen Lurie har blant annet vært kjøkkensjef for bistroen til Fagn i Trondheim.

– Det blir artig å kombinere det nordiske med det japanske og mikse forskjellige ideer. Jeg er veldig spent, sier Lurie når Trd.by møter Maki-gjengen dagen før åpning.

Lurie rydder unna fra butikken før åpning fredag. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

De frykter de ikke har nok plass. Før åpning merker de allerede stor pågang og interesse.

– Folk ringer hele tiden og spør om stedet, sier Lurie.

– Sjappa er egentlig litt for liten til det vi ønsker, sier Nordvik, som allerede tenker på å utvide.

– Hvis vi lykkes med det her, åpner vi flere. Jeg kan åpne fort om vi har det klart. Hvis vi føler at dette er innafor og føles trygt og godt, trenger det ikke ta mange månedene før vi åpner en ny en. Alt som emballasje og sånt, er vi ferdige med, sier Maki-sjefen.