Siden 2016 har Bakklandet Blomster holdt til i lokalet på nettopp Bakklandet.
Siden er det blitt åpnet utsalg på Brattøra og nylig på City Lade.
Sabrura-gründeren åpner nytt sushisted: – Det skal være «high-end», men uformelt og ikke for dyrt
På Bakklandet har butikken opplevd nedgang i omsetninga, spesielt under koronaen, forteller Magnus Holder Bjørk.
Han er medeier av det som derfor nå blir omgjort til en delikatessebutikk.
- Vi har et Pinterest-album fra 2011, som heter Bakklandet Delikatesser. Drømmen om å starte en delikatesse har vært der veldig lenge, og nå passet det veldig godt, sier Holder Bjørk, som laget albumet sammen med medeier og kone, Julie Bjørk.
Vil gi trondhjemmere Berlin-opplevelsen
Det blir fortsatt blomster fra Bakklandet Blomster i det intime lokalet, men hovedkonseptet endres nå til å tilby alskens typer oster fra rundt om i Europa og Norge - i tillegg til ulikt tilbehør.
Ideen kommer fra da de bodde to år i Berlin sammen.
- På en ferietur skjedde det litt på impuls: «Hva om vi bare flytter hit da?» Og så gjorde vi det, uten å kjenne hverandre så kjempegodt, men det var kjempelurt. Da var vi unge og frie og franke. Vi fikk utforsket byen hele tiden, og derav ekspandert vår horisont, sier Julie Bjørk.
De har lenge tenkt at Trondheim har manglet det som de oppdaget på nærmest ethvert gatehjørne i Berlin: en skikkelig delikatessebutikk.
- Vi ble jo litt bortskjemte på hva vi hadde tilgjengelig. Trondheim er kjempebra, og har et kjempepotensial. Vi synes det er gøy å kunne ta med oss litt av den opplevelsen vi hadde i Berlin, sier Julie Bjørk.
Nytt sted åpnet på City Lade. Her selger de trenddrikken fra sosiale medier
- Håper det er plass til en perle som dette
Fredag er de inne i sluttspurten med å gjøre lokalet klart på Bakklandet. Esker med varer står framme på gulvet, og den nye logoen er akkurat kommet og skal dekke over den gamle.
- Det er en litt tradisjonell kjøpmannsdisk-feeling her nå, både med type utseende, layout og varer. Vi ivaretar litt det man forventer på Bakklandet, sier Holder Bjørk.
Delikatessebutikken åpner lørdag, og da står Julie Dalheim klar til å ta imot kundene.
Suksessbakeri flytter inn i Adressahuset
Hun er blitt med på laget som daglig ansvarlig, og har bakgrunn fra blant annet Credo og ostedisken på Meny.
- Det blir veldig spennende å være med som en del av dette. Trondheim er blitt en matby i verdensklasse. Så håper vi at det er plass til en perle på Bakklandet som dette, sier hun.