Crispy Fried Chicken (CFC) åpnet med et brak i Thomas Angells gate 1. Køen strakk seg flere kvartaler da de lokket med gratis mat på åpningsdagen i 2017.

– I løpet av tre til fem år ønsker vi å ha utvidet tilbudet til andre store norske byer, som Oslo, Bergen og Stavanger, sa Trond Stavne, daglig leder og gründeren bak konseptet, den gang.

Drøye fire år senere er takeaway-kjeden ute av lokalet, som var deres eneste egne utsalg.

Vil bort fra midtbyene

Årsaken til det er at de ønsker å legge om satsingen, forklarer Stavne. Trafikkmønstre og vanene til folk har endret seg under koronaen, mener hurtigmatgründeren.

– Det er et strategisk sceneskifte i CFC hvor vi går bort fra den opprinnelige tanken med sentrumsnære, sitte inne-restauranter, og bytter til veinære, drive thru-restauranter, sier Stavne.

– Vi vil rendyrke konseptet langs vei, sier han.

CFC leverer også allerede kyllingproduktene sine til YX-bensinstasjoner og 7-Eleven-butikker over hele landet, i det Stavne kaller en shop-in-shop-løsning.

Slik så køen ut på åpningsdagen 17. august 2017. Foto: Ingeborg Volan

– Utviklingen med økt andel takeaway i perioden bransjen har vært gjennom, tror vi har kommet for å bli, og det gjenspeiler vår strategiske beslutning – og ikke minst tilgjengeligheten for våre kunder, sier Stavne.

Kan bli nye egne utsalg

Stavne ser likevel ikke bort ifra at det igjen kan bli helt egne CFC-utsalg, men langs veiene.

– Vi får se hva vi gjør. Vi skal ligge langs vei, på de strategiske plassene langs vei, og da kan det bli åpninger for egne også, sier han.

Lokalet i Thomas Angells gate 1 vil uansett ikke stå tomt veldig mye mer lenger, bekrefter utleierne.

– Det er en ny leietaker som tar over fra januar, sier Erlend Rydning, utleieansvarlig i Rydning Holding, som eier bygget.