Tirsdag denne uka kunne oppmerksomme forbipasserende se at den nye kafeen på Solsiden åpnet opp.
– Det skjedde litt brått. Korona gjør jo at verden er litt ustabil for tiden, og vi visste ikke helt når innredning og fliser kom. Da ble det vanskelig å sette en fast dato, men vi har åpnet nå, sier daglig leder ved Søstrene Karlsen, Nina Karlsen.
Restaurantkjede åpner i Trondheim for første gang
Søtt og salt bakverk
Cafe Tivoli har flyttet inn i de gamle lokalene til delikatessebutikken Kjøkkenveien.
– Kafeen er inspirert av det man finner på hjørner rundt omkring i Europa, og også nå i Norge. Her serverer vi søtt og salt bakverk og toast, forklarer Karlsen og legger til:
– Mot våren vil vi ta i bruk uteområdet og ha uteservering også. Da kan kundene nyte et glass vin, en espresso eller ost og speke, mens de følger med på folkelivet på Solsiden.
I tillegg til kafé, er lokalene tilrettelagt for «chambre». Det betyr at private lag kan leie lokalene.
– Her har vi rigget det slik at folk kan ha kule, private arrangementer, det være seg rene vinsmakinger eller middager med skreddersydde menyer, sier Karlsen.
Flere hadde allerede booket seg inn under «chambre»-konseptet, men på grunn av nye koronarestriksjoner ble det flere avbestillinger.
– Vi ser imidlertid allerede at det tar seg opp igjen, og vi har stor tro på konseptet, fortsetter Karlsen.
- Dette er en by for alle, og her har alle muligheten til å få ei gratis tomt i Midtbyen
– Koselig med noe nytt
I den nye kafeen er det akkurat nå 12 sitteplasser. Når loven tillater det, blir det flere bord og stoler, ifølge Karlsen.
– Det virker som om folk synes det er koselig med alt som er nytt, og i disse dager er vi veldig takknemlig for at vi fikk til å åpne. Mottakelsen har så langt vært fin. De som er nysgjerrige kommer inn.
Akkurat nå er uteområdet under arbeid.
– Når tunet ikke er under graving vil nok flere oppdage oss. Men vi har det ikke travelt. Når våren kommer vil kafeen virkelig komme til sin rett, sier Karlsen og smiler.