Ifølge Forbrukertilsynet arrangerte Rasmussen flere konkurranser på sin Facebook profil i vår, men unnlot å dele ut premier.

Dette melder VG.

På Facebook skal Rasmussen ha bedt følgerne sine om å kommentere på Facebook-innleggene hennes for å være med i konkurransene. I etterkant ble disse innleggene slettet og vinneren aldri trukket, ifølge Forbrukertilsynet.

Da Forbrukertilsynet tok kontakt med bloggeren før sommeren bekreftet Rasmussen at hun ikke hadde delt ut premier etter fem konkurranser hun hadde i perioden 13. mars til 25. mai.

Forbrukertilsynet mener derfor at Rasmussen har brutt markedsføringsloven om urimelig handelspraksis (se faktaboks) og varsler at bloggeren må betale en bot på 100 000 kroner.

Svar på bloggen

VG har vært i kontakt med Rasmussen som ikke ønsker å kommentere saken.

Selv har hun lagt ut et større innlegg på bloggen sin.

Her legger hun store deler av skylden på kjæresten Jan Lossius som har hatt tilgang til Facebook-kontoen hennes.

«Jeg gav beskjed til forbrukertilsynet om at premiene nå var betalt ut i de konkurransene som det ikke var trukket vinner raskt nok, og bestemte samtidig at Jan ikke lengre skulle ha tilgang til Facebooksiden min, eller ha tilgang til å kjøre konkurranser på siden. Noe han var helt enig i. Men forbrukertilsynet har ikke vært særlig fornøyde med det, og nå nylig fikk jeg en ganske brutal mail fra de. De hevder at jeg har tjent masser av penger på disse konkurransene, og ønsker å straffe meg deretter», skriver hun.

Første gang en blogger bøtelegges

Forbrukertilsynet har tidligere fått flere klager om bloggere som arrangerer falske konkurranser og unngår å merke innlegg som reklame, men dette er første gang en blogger får en bot på grunn av dette.

– Fra 1. januar fikk vi styrkede virkemidler, som betyr at det nå er Forbrukertilsynet som fatter vedtakene. Det gjør det enklere å slå ned på denne typen lovbrudd. Helt åpenbare lovbrudd kommer vi altså til å være raskere med å slå ned på fremover, sier direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth, til VG.

Rasmussen får muligheten til å fortelle sin versjon av saken til Forbrukertilsynet før det endelige vedtaket fattes 18. september.

Byas har kontaktet både Anna Rasmussen og Jan Lossius for kommentar. De har foreløpig ikke svart på henvendelsene våre.