Da ekteparet Megan og Sverre Smalø kjøpte huset fra 1750 på Ranheim, ville de møblere huset i riktig tidsstil. Det førte til mye gjenbruk og antikk-shopping, men også et overfylt hus etter hvert.

Da bestemte de seg for å åpne en liten butikk i låven i tilknytning til huset, og de siste åtte årene har de drevet butikken Pinnsvin Crossing Brukt og Antikk.

– Vi ville at de møblene vi ikke hadde plass til skulle få et nytt liv, forklarer Megan.

Vil lykkes i byen

I sommer åpnet de også opp butikk i Kjøpmannsgata. De forklarer at butikken på Ranheim er utenfor allfarvei og at den til tider er lite besøkt.

– Vi vet jo at folk kommer inn til byen for å handle på for eksempel lørdager, og at de kanskje heller liker å gå tur på landet på søndager. Derfor har vi åpnet her på lørdager, og på Ranheim på søndager, forklarer Megan, og legger til at hun lenge har hatt et ønske om å komme nærmere sentrum.

Sverre og Megan Smalø begynte å kjøpe brukte møbler for å fylle eget hus fra 1750. Det resulterte etter hvert i butikk. Foto: Synne Mauseth

– Dette er et forsøk på å lykkes i byen, forklarer Sverre og smiler.

Ifølge ekteparet har butikken vært godt besøkt de to første månedene.

– Vi ser særlig at yngre folk er opptatt av gjenbruk, og er på jakt etter noe de kan få bruk for. I tillegg har vi hatt mange turister på besøk – både fra Norge og fra utlandet, sier Megan.

Alltid likt antikviteter

Butikken i Kjøpmannsgata bugner over av både møbler, glass, kunst og andre antikviteter. Megan forteller at hun alltid har vært glad i gamle gjenstander og antikviteter – helt siden hun var et lite barn.

– Familien min har alltid vært opptatt av det gamle, og jeg har selv samlet siden jeg var liten, sier hun og smiler.

I butikken har ekteparet både møbler, kunst, glass, servicer og andre antikviteter. Foto: Synne Mauseth

Varene finner hun ved å gå på auksjoner, på utenlandsreiser og gjennom kontakter som ønsker å selge henne forskjellige ting.

Det finnes etter hvert ganske mange bruktbutikker i Trondheim. Ekteparet peker på at de alle er forskjellige, og håper og tror at Pinnsvin Crossing Brukt og Antikk vil være et tilskudd til byen.

Ekteparet forteller at fiskebildet bak disken har skapt entusiasme blant turistene. For dem er det viktig at kundene får følelsen av å være i en norsk butikk. Foto: Synne Mauseth