Denne saken ble først publisert i fjor.

Raus med salaten

Mir

Dronningens gate 40

100 for rullekebab

90 for kebab i pita

Plassert litt lengre opp i byen enn konkurrentene, strategisk nært de store bussholdeplassene, og serverer også pizza og burger.

Vi har kebabene i hånda 90 sekunder etter bestilling, men de har litt å gå på. Det er lite kjøtt, virkelig store mengder isbergsalat, og mye «overskuddslefse» på rullekebaben. Dessuten er det lille av biffstrimler seigt og trevlete. Likevel er det noe her. Pitabrødet er habilt. Sausen er god. Når tomat- og rødløkskiver dukker opp, er dette glimtvis velsmakende, og har en fin futt av chili.

Bør ikke være førstevalg, men heller ikke helt ueffent om du først passerer etter en kveld på byen.

Lik trd.by på Facebook

Klasse-kebaben

1001 Natt

Olav Tryggvasons gate 23

109 for rullekebab

109 for kebab i pita

Et mer romslig lokale enn konkurrentene, flere sofaer, større meny. Og for et pirabrød! Luftig og lekkert, penslet for å få farge, dette er det klasse over. Også lefsa til rullekebaben holder standarden oppe. Da er det verre med innholdet. Det er mye kjøtt, men ikke alle biffstrimlene er like lette å tygge. Noen er rett og slett vriene. Dressingen mangler friskhet, mens grønnsakene derimot er friske og spenstige. Et par jalapenos på siden trekker også opp.

Trondheimkebabens «fine dining»-sted, som dessverre ikke lykkes fullt ut – men heller ikke går ned på kulen.

Det autentiske valget

Istanbul

Olav Tryggvasons gate 5

119 for rullekebab

109 for kebab i pita

Trang bule med høy, tyrkisk musikk, speil langs ene veggen og masse lokkende kjøttspyd - klare for grillen - synlig i disken, sammen med diverse chili som du får smake på. Serverer maten etter 60 sekunder, og godt er det. Sausen har ok chilifutt, som forsterkes av gode jalapenos på siden, døner-kjøttet er spennende krydret og ikke for salt, salaten er frisk og smakfull, de har også strødd bladpersille over maten, noe som løfter smaken ytterligere.

Istanbul føles autentisk, maten er svært god og det frister å gi toppkarakter – om det ikke hadde vært for det elendige, tørre, harde pitabrødet vi fikk servert.

Dekker saltbehovet

Star Kebab

Søndre gate 25

99 for rullekebab

99 for kebab i pita

Smalt rom, kjølig innredet med flis og speil, en bardisk mot veggen, og ett bord. Ekstremt hektisk disko, nokså høyt, på et skranglete anlegg. Innehaveren baker pitabrød når vi ankommer, det tar likevel ikke mer enn 4 minutter før vi får mat. Og brødet er virkelig ferskt og godt. Store porsjoner er det også. Men kjedelig og tamt krydret kjøtt og saus.

Ganske salte greier, som vil slå an seint på natta. Mye mat for pengene, men burde vært mer spennende.

For slukhalsen

Golden Kebab

Carl Johans gate 4

89 for rullekebab

89 for kebab i pita

Testens billigste kebab. Og ikke nok med det. Dette er helt klart de største kebabene. De er enorme! Legg også til testens tregeste, rundt 7 minutter fra bestilling til servering. Dessverre går kvantitet på bekostning av kvalitet. Pitabrødet er fint, men kjøttet alt for salt og dressingen pregløs og feit. Kvalmende i disse mengdene. Lefsa er tørr, smakløs og seig.

Et sikkert valg for slukhalser som vil ha mest kalorier for kronene. Ellers intet førstevalg.

Best på kjøtt

Oska

Bakkegata 2A

99 for kebab i pita

Nærmest uendelig meny, rundt 70 retter, og testens beste kjøtt. Mørt og smakfullt krydret. Det hjemmelagde brødet står ikke tilbake, det er varmt, sprøtt, uten å føles tørt. Sammen med friske, gode grønnsaker, og passe mengde hvitløksdressing, blir dette en favoritt. Dog ikke perfekt. Kjøttet er godt, men det er for lite. Etter hvert blir vi sittende å spise brød, salat og dressing.

Minus for lite kjøtt, altså. Men ta turen!

Mange ingredienser skal til for å lage et godt kebab-måltid. Foto: kim nygård