Jazzfest 2020

Hvor: Ulike scener i hele Trondheim

Når: Torsdag til søndag

Her fra Jazzfest i fjor. Foto: Morten Antonsen

Helt siden 1980 har festivalen levert jazzopplevelser i mai - nå er det november som gjelder. Det er mange konserter på de mange scenene i byen hele helga gjennom, og blant annet skal Chris Holsten ha to konserter på Byscenen torsdag. Les mer om hele programmet på trd.events.

Prøysen, Snekker Andersen og Julenissen

Hvor: Olavshallen, lille sal

Når: Torsdag klokka 16.15 og 18.30

Få julestemning med Prøysen, Snekker Andersen og Julenissen. Foto: Illustrasjons FANTEFILM/NORDISK FILMDISTRIBUSJON

I år blir det en merkelig julaften for snekker Andersen! På vei til vedskjulet for å ta på seg julenissedrakten, kolliderer han med en annen i julenissedrakt. Med «Romjulsdrøm», «Musevisa», «Julekveldsvisa» og mange flere av Prøysens sanger vil denne forestillingen trolig by på en god dose julestemning. Les mer på Olavshallens nettsider.

BrukOm julemarked

Hvor: Olavshallen

Når: Fredag (11-17) og lørdag (10-14)

Slik så det ut da BrukOm åpnet pop up-butikk på Nyhavna i høst. Nå skal de ha julemarked. Foto: Synne Mauseth

Lyst på noe nytt til jul? Kjøp noe brukt! Her finner du julepynt, julegaver og mange andre gjenbruksvarer. De holder åpent mandag – fredag klokka 11.00-17.00, og lørdag kl 10.00-14.00, fra og med fredag 27. november – torsdag 17. desember. Les mer på trd.events!

Valkyrien Allstars

Hvor: Byscenen

Når: Fredag klokka 19.00 og 22.00

Valkyrien Allstars med Tuva Syvertseni spissen, skal spille to konserter på Byscenen. Foto: Kjell A. Olsen

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Begge konsertene er utsolgt, så her må du høre med nære og kjære om de har en billett til overs. Les mer på trd.events.

Kveli Rånes Bremseth show

Hvor: Olavshallen, lille sal

Når: Fredag og lørdag klokka 18.30

Sigmund Kveli og Arnt Egil Rånes og Harald Bremseth fra humortrioen Kveli Rånes Bremseth. Foto: Kim Nygård

Hva med litt revy? Nå er musikk-humoristene igjen klare for reprise på sitt siste show «lenge leve». Les mer på Olavshallens nettsider.

Intimjulekonsert à la Trønderfestival

Hvor: Thon Hotel Prinsen

Når: Fredag og lørdag klokka 18.30

Blant andre skal Terje Tysland aspille. Foto: LEIF ARNE HOLME

Her blir det festkveld med mange trønderske artister, som Hånsturan, Terje Tysland, Casino Steel, Petter og Magne fra Sie Gubba - med flere til. I tillegg er det julebuffet - les mer på trd.events.

Valentourettes

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag klokka 22.00

Turnerer fortsatt: Valentourettes holder liv i Joachim «Jokke» Nielsens låtkatalog. Foto: Thomas R Dedekam

Gjennom Valentourettes lever Joachim Nielsen umiskjennelige musikkarv videre: «Verdiløse menn», «Øl», «Gutta» og «Her kommer vinteren»- for å nevne noe. Konserten er utsolgt, så her må du sjekke om noen har en billett til overs - les mer på trd.events!

Designmarked

Hvor: Lager11

Når: Lørdag og søndag

Det blir salg av unike produkter som håndlagde smykker, klær og andre tekstiler (f.eks. zero waste-kolleksjon), keramikk, tre, metall. Det er bilder i ulike teknikker, fotografi, plakater og designsjokolade fra Selbu. Opplev det trønderske designere og kunstnere har å by på - les mer på Facebook-arrangementet.

Jul på Sverresborg

Hvor: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Når: Lørdag og søndag

I år arrangeres jul på Sverresborg de tre første helgene i advent, med den klassiske julestemningen og tradisjonsrike aktiviteter for store og små. Museet er åpent fra klokka 11.00 – 17.00 alle tre helgene - les mer på trd.events.

Julevoll

Hvor: Voll gård

Når: Lørdag og søndag

Her fra Julevoll i fjor. Foto: Kim Nygaard

JuleVoll er en juleforestilling som arrangeres hvert år i november/desember på Voll gård. I flere år på rad har Kulturenheten i samarbeid med Voll gård og Strinda frivilligsentral arrangert Julevoll på låven. Les mer på trd.events.

Julegrantenning

Hvor: Torvet i Trondheim

Når: Søndag

Også i år skal julegrana på Torvet tennes, men arrangementet blir annerledes. Foto: Glen Musk

I år vil det ikke være noe offentlig og fysisk arrangement, men det er det mulig å følge julegrantenninga likevel.

– Adresseavisen skal streame hele arrangementet slik at trønderne kan sitte hjemme i sin egen stue å få med seg at julegrana blir tent, sier korpsleder Trondheim Korps i Frelsesarmeen, Elin Kyseth.

I år er det hundre år siden julegrana ble tent for første gang i Trondheim. Småbispan, som også sto for musikken da, skal opptre med julesang også nå. Ordfører Rita Ottervik skal holde appell, og det samme skal også Frelsesarmeen. Kyseth kan også avsløre at Arve Tellefsen skal underholde. Les mer i saken vår om grantenninga her.