I juli kommer det en ny treningspark til Trondheim, og etter planen skal den plasseres ved Ladestien.

- Vi håper å få ut prototypen i sommer, og håper at den blir godt likt og mottatt, forteller landskapsarkitekt i Trondheim kommune, Alzbeta Cepelkova.

Følg trd.by på Facebook

Vil få folk ut

Hun forteller at dette er en satsing på folkehelse og for å få folk mer ut.

- Det som er spesielt med denne trimparken er at det gir et godt aktivitetstilbud til trening. Den er innbydende for barn, og utformingen gjør den til et fint møtested, sier hun.

Treningsparken kan bli brukt av alle, og de håper på å få den et sted hvor det allerede er mye aktivitet så den blir godt brukt.

- Det kan være et turmål for familie, eller en plass du stopper etter en joggetur eller gåtur. Det er ikke bare for fysisk aktivitet, men også den sosiale delen, forteller Cepelkova.

Trondheim har to treningsparker fra før av. De finner du på Theisendammen og ved Øya. Foto: Rune Halsen Sagvolden/Trondheim kommune

Bør du droppe treningen når du er forkjølet?

Miljøvennlig og lokal

Det finnes allerede to treningsparker i byen: en ved Øya og en ved Theisendammen. Disse er laget av andre materialer, mens den nye skal være i miljøvennlig og lokalt tre.

Cepelkova forteller at det blir god oppmerking om at det er en prototyp, og at folk trener på eget ansvar. Hun vektlegger at kommunen vil gjerne ha tilbakemeldinger fra folk som bruker den.

- Hvis den blir evaluert som vellykket, populær og godt brukt, er drømmen at vi setter ut flere. Og at vi kan kalle det "Trondheims-apparat". Det vil gi en slags identitet til apparatet, og kan være markedsførende, sier hun.

Trening og kosthold: Den vanlige maten du heller bør velge