Grunnarbeidene er allerede i gang på det som skal bli et to etasjes tilbygg på Pirbadet. Tilbygget blir på 1000 kvadrat og kommer utenfor dagens barneavdeling, på kortsiden mot hurtigbåtterminalen.

- Nå jobbes det med grunnforholdene og vi er godt i gang med graving og pæling. På nyåret 2017 vil bygget gradvis reise seg, og vi håper på å kunne starte innendørs arbeid rundt mai 2017, sier Annikken Sandberg som er direktør i Pirbadet.

Følg trd.by på Facebook!

To nye bassenger

Det blir to bassenger i det nye tilbygget, et i hver etasje. Bassengene blir 12,5 meter lange og 8 meter brede.

- Et av bassengene får heve og senkebunn, som gjør at vi kan heve bunnen slik at det blir grunnere for de minste, sier Sandberg.

Bassenget med heve og senkebunn skal kunne ha dybde mellom 0 og 1,6 meter, mens bassenget med fast bunn skal være ca 90 cm dypt.

Bassengene blir såkalte opplæringsbassenger som i hovedsak skal brukes til svømmeopplæring, i regi av skole og svømmeklubb. Men ifølge Sandberg skal bassengene være åpne for vanlige badegjester i periodene der det ikke er svømmeopplæring.

NY AVDELING: Slik blir det seende ut inne i Pirbadet etter utbygginga.

Åpent under utbygginga

Pirbadet skal holde åpent som vanlig for publikum mesteparten av tiden mens utbygginga foregår. Imidlertid planlegges det med en ukes driftsstans i midten av august 2017, og da vil hele badeanlegget holde stengt.

- Det kan bli litt støy til tider, men vi jobber med mål om at folk skal merke minst mulig til utbygginga. Så langt har det gått veldig fint, sier Sandberg.

Det utendørs boblebadet er tatt ut av drift, men planen er å åpne dette igjen på sikt.

Koster 80 millioner

Ifølge Annikken Sandberg har utbygginga har en total kostnadsramme på 80 millioner kroner, og finansieres gjennom lån fra Trondheim kommune. Opprinnelig var planen at utbygginga skulle være ferdig i løpet av 2016, men dette ble utsatt et år.

- Utbygginga ble utsatt fordi prosjektet ble dyrere enn først antatt, sier Sandberg.

Fått med deg dette? Denne klesbutikken åpner på City Lade