I september i fjor ble restauranten Lille, som lå hjørnet ved i Kongens gate og Munkegata ved Torget, konkurs.

Siden den gang har lokalene stått tomme, men om ikke så altfor lenge flytter det inn en ny restaurant.

- Vi regner med at litt utpå nyåret, så er vi i gang, sier Dan Aasen, driftssjef ved Døgnvill Bar & Burger.

Følg trd.by på Facebook

- Spennende restaurantby

Døgnvill åpnet dørene for første gang for fire år siden i Oslo. Siden den gang har de etablert en restaurant i Stavanger, og restaurant nummer to i Oslo ved Tjuvholmen.

Nå står altså Trondheim for tur.

- Vi har stor ydmykhet og respekt for restaurantmiljøet i Trondheim. Det er den mest spennende restaurantbyen om dagen. Vi har hatt lyst til å etablere oss her i lang tid, men det var først nå det virkelig klaffet, sier Aasen.

- Konkurransen er allerede stor i byen. Hvordan skal dere klare å hevde dere i burger-krigen?

- Vi vil fokusere på oss selv, og gjøre det vi er god på. Og ikke minst ta godt vare på de som besøker oss. Det er det eneste vi kan gjøre, så får vi håpe at det holder, sier Aasen.

Skal pusse kraftig opp

- Hva er konseptet til Døgnvill?

- Vi skal være en rocka restaurant med et typisk diner-preg som er inspirert av New York. Vi tilbyr burger og øl i en dinersetting, sier Aasen.

Han forteller at de kommer til å gå hardt til verks for å pusse opp lokalene.

- Det blir mye arbeid, både innvendig og på fasaden. Vi skal pusse opp alt vi får lov til å gjøre noe med, sier han.

30 ansatte

Han forteller at de tenker seg rundt 30 ansatte ved restauranten i Trondheim.

- Med både fulltids- og deltidsansatte. Tallet øker nok når det blir høysesong på sommeren, sier han.

- Skal dere ha uteservering?

- Det skal vi ha, men der er ikke alt avklart med kommunen. Så hvor stor den blir er fortsatt uvisst.