I juni åpnet Makro buffet og restaurant, som satset stort på en uprøvd buffet-variant her i byen, dørene i lokalene til tidligere Café Aroma.

- Det finnes buffet-tilbud i byen, men ingen som denne, mener vi. Vi har hentet inspirasjon fra USA og skal tilby utelukkende sunn mat for dem som er opptatt av å spise riktig. Det blir faste innslag av både kjøtt og fisk, og rikelig med grønnsaker. De som er på en spesifikk diett får også mulighet til å veie maten, sa May Britt Fløan Øie, som er deleier.

Fløan Øie fortalte i samme intervju at de satset sparepengene sine på restauranten. I september, tre måneder senere, var det slutt.

Lik trd.by på Facebook

- Flere årsaker

Fløan Øie drev restauranten sammen med samboeren Thomas Hjelde Thoresen, som tidligere var leder for Kaliber gym i Trondheim.

I en mail til trd.by forklarer de hvorfor de legger ned restauranten:

- Det er en kombinasjon av flere årsaker. Vi greide ikke å oppnå nødvendig omsetning på den tiden vi var i gang, og hadde ikke mulighet til å gå inn med mer kapital selv. Samtidig måtte vi  spare inn på lønnskostnadene, slik at vi måtte greie oss ned en på jobb. Da kunne ikke jeg og May-Britt jobbe samtidig, og dermed ville vi måtte jobbet på skift om vi begge skulle jobbet der, noe som ville vært ødeleggende for familielivet, særlig med en ettåring i hus, skriver Thoresen.

Han forteller at de hadde tre ansatte, to av dem jobbet deltid.

- De må dessverre se seg om etter en ny jobb. Det er selvfølgelig synd, men de er så dyktige at de finner seg nok noe raskt, skriver Thoresen.

- Selvfølgelig trist

- Hvordan føles det å legge ned etter så kort tid?

- Det er selvfølgelig litt trist, men samtidig føles det helt riktig i forhold til at vi setter familien først. Vi angrer heller ikke. Det hadde vært mye verre å bli gammel og angre på at vi ikke hadde prøvd, skriver Thoresen.

Han forteller at de har overdratt det meste av inventaret til noen andre, og skriver det gjenstår å se om de ønsker å fortsette i de samme lokalene.

- Vi håper noen andre tør å satse på å få et lignende konsept til å gå, skriver Thoresen.

BAKKLANDET: Sabor blir Sabrura

- 30 år før restaurantvaner endres

NRK omtalte også restauranten i sommer. Der snakket de med professor Runar Døving ved Høyskolen Kristiania. Han spår at Norge vil få flere lignende konsepter fremover, men det vil ta tid før konseptet tar av. Han peker på at nordmenn som oftest drar på restaurant for å belønne seg selv, og da går det gjerne i usunne retter.

I samme intervju sa han at restaurantvanene i Trondheim skiller seg kraftig ut i forhold til USA.

– Særlig i California er det ekstremt mye sunnhet i restaurantbransjen – de har lyktes med dette. Det vil trolig ta 30 år før nordmenns restaurantvaner endres. Men jeg har bomma før. Jeg trodde aldri sushi skulle ta av i Norge så kjapt som det gjorde, sa Døving til NRK i juli.

TRONDHEIM TORG: Her er byens ferskeste sushi-restaurant